Llegat noucentista

Vilanova i la Geltrú celebra el Mercat Noucentista aquest diumenge a la plaça de les Cols i espais com Can Papiol

La festivitat comptarà amb animació, parades de productes artesans, música i degustacions

Vilanova i la Geltrú celebra el Mercat Noucentista aquest diumenge a la plaça de les Cols i espais com Can Papiol. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú celebra el Mercat Noucentista aquest diumenge a la plaça de les Cols i espais com Can Papiol. Ajuntament de Vilanova

El Mercat Noucentista de Vilanova i la Geltrú se celebrarà aquest diumenge, 15 de maig. Les parades de verdures ambientades al segle XIX les trobarem a la plaça de les Cols, el seu espai original d’abans de la pandèmia. El carrer del Comerç acollirà parades de productes artesans i al Museu Romàntic Can Papiol hi haurà l’espai gastronòmic de degustacions.

La celebració en honor a Sant Isidre, patró de la pagesia, començarà a les 10:30 hores del matí. A la plaça de les Cols s’ubicaran sis parades de verdures i hortalisses, reproduint l’estil de venda noucentista, amb vestuari i estris de l’època, com ara els cistells de vímet i les caixes de fusta. Al carrer del Comerç hi haurà parades de productes artesans com embotits, sabons, formatges, mel i altres. A la plaça Diputació el grup Corrandes d’Animació acompanyarà la festivitat amb música i als jardins del Museu Romàntic Can Papiol hi haurà l’espai de degustació anomenat “olors i sabors noucentistes” amb la col·laboració de Node Garraf.

Durant el matí personatges caracteritzats d’època acompanyaran el públic assistent i els guiarà pels diferents espais.

El Mercat Noucentista té la voluntat de recuperar l’esperit de l’època noucentista. Al segle XIX, el gran mercat de la vila es repartia en diferents punts del nucli antic, com la verdura a la plaça de les Cols, l’aviram a la plaça de la Gallina o el peix a la Peixateria Vella. Les necessitats del moment, feien que els venedors canviessin constantment de localització i això va portar a la construcció del projecte de l’actual Mercat del Centre i totes les parades es van centralitzar en l’edifici.

El regidor de Mercats i Primer Sector, Jaume Carnicer, ha manifestat que “estem molt contents de poder fer el Mercat Noucentista de la mateixa manera que ho fèiem abans de la pandèmia i així recuperar els espais del carrer. La festivitat posa en manifest quines eren les dificultats i les virtuts de les persones que posaven a vendre els productes als carrers i com ho portaven a terme”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!