Diputació

Núria Marín visita Subirats per conèixer projectes com l’Espai Esperanto i l’Enobicing Penedès

La presidenta de la Diputació també ha conegut el projecte del nou Espai Esperanto, i que ha d’acollir la col·lecció privada d’objectes relacionats amb l’idioma esperanto reunida per Lluís Hernández Yzal i la seva dona, Teresa Massana

Núria Marín visita Subirats per conèixer projectes com l’Espai Esperanto i l’Enobicing Penedès. Sergi Ramos / Diputació

Núria Marín visita Subirats per conèixer projectes com l’Espai Esperanto i l’Enobicing Penedès. Sergi Ramos / Diputació

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

a presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha visitat aquest divendres el municipi de Subirats, on ha pogut conèixer diferents projectes impulsats pel consistori. En aquesta visita, la presidenta ha estat acompanyada per l’alcalde i diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, juntament amb el diputat de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, Carles Ruiz Novella.

La visita s’ha iniciat al nucli de Sant Pau d’Ordal, on s’han enllestit obres de reurbanització, en els dos extrems de l’antiga travessera de la carretera BV-2428, cofinançades entre la Diputació i l’Ajuntament i els veïns afectats, així com de la nova plaça del nucli de Lavern batejada després d’una consulta popular com a plaça del Cafè.

A l’ajuntament, Núria Marín ha signat en el Llibre d’honor, on ha deixat expressat en un missatge «la bellesa de l’entorn ple de vinyes que ja comencen a estar pletòriques, que es correspon amb la diligent i entusiasta tasca de l’alcalde Pere Pons i el seu equip de govern per millorar el benestar i la qualitat de vida dels veïns i veïnes», per acabar dient «l’amic Pere Pons, company a la Diputació, sap que el govern provincial està sempre al costat de l’Ajuntament en els seus projectes».

Espai Esperanto

Núria Marín també ha conegut el projecte del nou Espai Esperanto, i que ha d’acollir la col·lecció privada d’objectes relacionats amb l’idioma esperanto reunida per Lluís Hernández Yzal i la seva dona, Teresa Massana, i que des de 1968 forma el Museu d’Esperanto de Subirats, un espai estretament vinculat estretament a la promoció del municipi per part del Patronat de Turisme.

El nou projecte consisteix en la museïtzació de la col·lecció en l’anomenat Espai Esperanto, que s’ubicaria a l’arxiu municipal de l’Ajuntament i es complementaria amb la senyalització de la Ruta de l’Esperanto per Sant Pau d’Ordal. El trasllat del Museu a l’edifici consistorial implica la reforma i ampliació de l’ajuntament, que ja ha fet diverses obres de millora des de 2009, i la cessió a l’Ajuntament per part de la família de la col·lecció, una de les més importants del món i que inclou tota mena d’objectes vinculats amb l’esperanto com ara llibres, postals, cartells, revistes i butlletins, fotografies, insígnies, xapes, jocs o escultures, entre d’altres.

Enobicing Penedès

Finalment, la presidenta ha completat la seva visita a Subirats fent un recorregut en bicicleta entre vinyes, i que forma part del projecte Enobicing Penedès. Es tracta d’un projecte de mobilitat sostenible ja que enllaça l’estació de Renfe de Lavern-Subirats, on hi ha l’Oficina de Turisme, amb diversos recorreguts cicloturístics entre les vinyes del Penedès, amb possibilitats de bitllets combinats de Bici-Tren per disposar de bicicletes de lloguer a la mateixa estació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local