Denominació d'origen

El mercat del préssec d'Ordal s'inaugura aquest cap de setmana amb bones perspectives de venda

Durant tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, el mercat s'instal.larà a Sant Pau d'ordal per a que els visitants puguin comprar l'apreciada fruita produïda pels agricultors de la zona

El mercat del préssec d'Ordal s'inaugura aquest cap de setmana amb bones perspectives de venda. Ramon Filella

El mercat del préssec d'Ordal s'inaugura aquest cap de setmana amb bones perspectives de venda. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El tradicional mercat del préssec d'Ordal, que se celebra des de fa 17 anys a Sant Pau d'Ordal (Subirats), torna aquest cap de setmana amb plena normalitat després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia. Durant tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, el mercat s'instal.larà al centre del poble per a que els visitants puguin comprar l'apreciada fruita produïda pels agricultors de la zona.

Enguany està previst que 7 dels 10 productors que formen part de l'Associació del Préssec d'Ordal muntin les seves parades al mercat. Tal i com explicava el president de l'Associació, Josep Ràfols, “esperem que els nivells de venda siguin bons i recuperem l'activitat que hi havia abans de la pandèmia”. Ràfols recordava que “consolidar l'aposta del mercat no va ser gens fàcil al principi. Les primeres cinc o sis edicions, les coses no van anar bé i va ser a partir de 2012 quan les xifres van començar a millorar.A partir de 2016 sí que es pot dir que el mercat ens surt rentable”.

A més dels punts de venda del préssec d'Ordal, el mercat també tindrà parades de productes artesans i de vins i escumosos. A més, els visitants que passin per Sant Pau d'Ordal, podran gaudir, igualment, del programa d'activitats enoturistiques que té en marxa des de fa temps l'ajuntament subiratenc. La regidora de Turisme de Subirats, Angels Pinyol, va explicar a l'acte de presentació del mercat realitzat en un camp de presseguers del municipi que “esperem molta assistència de visitants després d'aquestes últimes edicions de restriccions. Subirats obre les portes un any més per a que ens coneguin i comprin un producte de qualitat com el nostre préssec”.

Actualment, es cultiven a Subirats fins a 80 hectàrees de prèssec d'Ordal que produeixen al voltant de 500 mil kilos de fruita cada temporada. Hi ha tres varietats principal de préssec d'Ordal, la vermella de carn groga, la vermella de carn groga i la de vinya. Josep Ràfols va especificar que “durant els primers caps de setmana de mercat d'aquest juny es trobaran, sobretot, les varietats més primerenques i, posteriorment, aniran canviant”. Ràfols va posar l'accent en el fet que “nosaltres produïm, no fabriquem. Això fa que cada préssec tingui un sabor propi i diferent malgrat sigui de la mateixa varietat. Es el resultat del treball de la natura”.

Ràfols va aprofitar la presentació del mercat subiratenc per a reclamar de les administracions una acció més decidida de control del senglar. Sobre aquest fet va advertir que “estem davant un problema molt greu i que no para de créixer. Cada dia hi ha més senglars als nostres camps i les pèrdues són sagnants. No hi ha camp cultivat que no hagi estat fet malbé pel senglar i, des de les administracions, sembla que no se sigui prou consciència del problema”. El president de l'Assocació de Préssec d'Ordal va reclamar més batudes i controls per tractar de minimitzar els efectes d'aquest animal als cultius.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local