Enogastronomia

La Generalitat vol que Catalunya equipari la seva oferta enogastronòmica a la de la Toscana o la Champagne

El conseller Roger Torrent han presentat avui al Penedès un ambiciós pla de treball que es marca accelerar en tres anys el desenvolupament del sector

La Generalitat vol que Catalunya equipari la seva oferta enogastronòmica a la de la Toscana o la Champagne. Ramon Filella

La Generalitat vol que Catalunya equipari la seva oferta enogastronòmica a la de la Toscana o la Champagne. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Generalitat invertirà a Catalunya en els propers anys fins a 12 milions d'euros per a potenciar el turisme enogastronòmic al país i convertir Catalunya en una destinació de referència europea en aquest sector. L'objectiu és que Catalunya sigui competència directa de regions com la Toscana, la Champagne o la Borgonya i pugui incrementar el seu pes específic en turisme de qualitat en el conjunt del continent.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i la directora general de Turisme, Marta Domènech, han presentat avui a la seu de les caves Juvé&Camps de Sant Sadurní d'Anoia l'ambiciós pla de treball que es marca accelerar el tres anys un desenvolupament del sector que, sense aquesta inversió, tardaria una década en aconseguir-se. Dels 12 milions previstos, 8 arribaran a través dels Fons Next Generation de la Unió Europea i els 4 restants des de la mateixa conselleria d'Empresa i Treball.

El conseller Roger Torrent ha explicat que “hem de posar en valor el nostre potencial i creure que podem arribar tan lluny com ens proposem. En cinc anys, tenim capacitat per a estar al mateix nivell que la Toscana o la Champagne i, perquè no, fins i tot sobrepassar aquestes destinacions”. El pla estratègic que es posarà en marxa treballarà per estructurar una oferta de valor atractiva, competitiva i segmentada per tipus de públic. Anirà, igualment, a la recerca de la professionalització del sector gràcies a la possibilitat de generar més recursos econòmics.

En un nivell més concret, el pla vol aprofitar la potencialitat dels sectors del vi i de la gastronomia catalans, que per separat ja funcionen amb força, per a generar una nova marca enogastronòmica de país. El conseller Torrent ha recordat que “tenim la base feta gràcies al sector de l'enoturisme que en els darrers anys ha multiplicat el valor de l'oferta i ara el que hem d'aconseguir, és augmentar la força global de la marca introduint també el sector de la gastronomia”.

Els 12 milions d'euros d'inversió es destinaran a tot tipus de projectes tant de l'àmbit públic com privat. La recerca del turisme de qualitat és un dels eixos fonamentals del pla de treball. Els estudis sobre els que treballa el Govern assenyalen que un turista enogastronòmic gasta, de mitjana, 3`5 vegades més que un turista que busca altres interessos.

El conseller Roger Torrent ha explicat que “estem incidint en mercats de llarga distància que en els últims anys han anat a la baixa  ja sigui per la pandèmia o la guerra. El mercat americà és un dels que més ens interessa pel tipus de turista que ens pot aportar i que és, precisament, el perfil més idoni per l'enogastronomia”.

El turisme enogastronòmic, a més, permetria incidir en un dels gran objectius estratègics del país que és el d'aconseguir la desestacionalització. Gaudir de l'oferta de vins, caves i gastronomia no està lligat de manera obligada al periode d'estiu i, per tant, faria possible que Catalunya fos destinació internacional durant els dotze mesos de l'any.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local