De proximitat

Sant Pere de Ribes posa en marxa una campanya de superbons per fomentar el comerç local

Els bons es podran descarregar a partir del 15 de setembre

Sant Pere de Ribes posa en marxa una campanya dels superbons per fomentar el comerç local. Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes posa en marxa una campanya dels superbons per fomentar el comerç local. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes posa en marxa la campanya dels SuPeRbons amb l’objectiu d’incentivar les compres i el consum en els comerços, serveis i restauració del municipi, establint l’emissió de bons de compra de 10 euros i sent beneficiaris dels mateixos els establiments adherits. Gràcies al conveni de col·laboració signat amb la Cambra de Comerç de Barcelona, els SuPeRbons volen fomentar el comerç i el consum de proximitat.

Els bons aniran adreçats tant a la ciutadania de Sant Pere de Ribes com a les persones visitants, que se’ls podran descarregar a partir del 15 de setembre des de la pàgina web https://superbons.santperederibes.cat/ca i portar-los al mòbil o bé impresos. Se’n podran descarregar fins a màxim de 3 bons amb un mateix DNI i tindran una caducitat de 15 dies naturals. Passat aquest termini, els bons que no s’hagin fet servir tornaran al sistema perquè se’ls pugui descarregar una altra persona.

El comerciant haurà d’escanejar el bo mitjançant un codi QR. Cada bo adquirit tindrà un descompte de 10 euros amb una compra mínima de 20 euros als establiments adherits a aquesta campanya. Amb aquesta primera edició, que finalitzarà el 23 d’octubre, es preveu generar una xifra de negoci mínima de 200.000 euros als establiments comercials i empreses locals del municipi.

El regidor de Comerç Local, Juan García, ha explicat que aquesta campanya ha nascut de la Taula de Comerç, que es reuneix cada dos mesos, i ha remarcat que l’objectiu és donar suport als comerços del municipi  i alhora que la ciutadania pugui obtenir descomptes consumint el producte local.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha agraït la col·laboració amb les associacions de comerciants –UCER i Fem Ribes- i la Cambra de Comerç per engegar la campanya dels SuPeRbons 2022. “Es pretén dinamitzar el comerç local, ja que després de les vacances, amb l’inici del curs, hi ha una baixada i hem volgut donar un impuls amb la injecció de 100.000 euros que aniran directes al comerç local i es podran beneficiar les famílies”, ha destacat. L’alcaldessa també espera que s’inscriguin el màxim de comerços de Sant Pere de Ribes a aquesta campanya, ja que els establiments comercials ajuden a tenir “uns carrers vius”.

Tant el president d’UCER, Juan Ramón López, com la presidenta de Fem Ribes, Brigitte Lucas, esperen que la campanya sigui un èxit i es pugui repetir en altres edicions. Ambdós consideren que les dades per engegar els SuPeRbons és idònia perquè coincideix amb la tornada a les escoles, i poden beneficiar-se les famílies.

Des de l’ajuntament hi ha un compromís amb les empreses locals. Després dels efectes de la pandèmia de la Covid-19 i ara amb la crisi energètica, es vol impulsar aquesta iniciativa per contribuir a la promoció, dinamització i consolidació del comerç urbà del municipi. De fet, entre els requisits que han de complir les empreses participants en la campanya és tenir establiments comercials ubicats al municipi que siguin de menys de 400m2 i amb menys de 10 treballadors/es.

El projecte té una subvenció nominativa de 100.000 euros, dels quals 80.760 euros es destinaran a l’emissió de bons de 10 euros, i la resta, els 19.240 euros seran per cobrir les despeses de gestió del projecte (aplicació informàtica web i gestió dels bons a càrrec de la Cambra de Comerç del Garraf). Es tracta d’una actuació que forma part del Pla de Reactivació Municipal 2022/2023, aprovat pel ple celebrat el passat més d’abril.

Adhesió dels establiments

Durant l’estiu s’han realitzat sessions informatives adreçades als comerços locals per informar-los d’aquest projecte. Les xerrades han estat a càrrec de la Cambra de Comerç de Barcelona i s’han explicat tant el funcionament de la campanya com els passos a seguir per formar-ne part i inscriure el negoci.

Els negocis que no hagin pogut assistir-hi i que estiguin interessats en adherir-se, encara ho poden fer perquè estan programades algunes sessions presencials i també en línia:

Presencials

Dia: 05/09/2022
Hora: 15 h
Lloc: Ajuntament de Sant Pere de Ribes - Sala Palacios - Plaça la Vila, 1.

Dia: 07/09/2022
Hora: 15 h
Lloc: Biblioteca Josep Pla  - Carrer d'Antoni Gaudí, 1, Les Roquetes, Sant Pere de Ribes.

Online: els dies 6 i 8 de setembre

De totes maneres, els comerços que necessitin ajuda a l’hora de fer el registre poden contactar amb la Cambra de Comerç del Garraf (mitjançant el telèfon 679 316 998 de dilluns a divendres, de 9h a 14h), les associacions de comerciants -UCER i Fem Ribes- i el Mercat Municipal de la Sínia.

Pel que fa a la ciutadania, si necessiten ajuda amb la descàrrega de bons també poden contactar amb la Cambra de Comerç del Garraf, anar a les oficines d’atenció ciutadana, les associacions de comerciants del municipi, el Mercat Municipal de la Sínia i el casal d’avis.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local