Consell comarcal

La Taula de l'Automoció del Garraf posa en marxa vuit cursos formatius per reimpulsar el sector

L'oferta inclou especialització en el vehicle elèctric, la gestió de residus o el màrqueting, entre altres

La Taula de l'Automoció del Garraf posa en marxa vuit cursos formatius per reimpulsar el sector. ACN

La Taula de l'Automoció del Garraf posa en marxa vuit cursos formatius per reimpulsar el sector. ACN

La Taula de l'Automoció del Garraf ha acordat la posada en marxa de vuit cursos de formació no reglada per reflotar el sector i actualitzar-lo. A partir d'aquesta tardor, està previst que es despleguin les primeres propostes, que van des de 6 a 30 hores i inclouen formació presencial i on-line. Els cursos ofereixen formació relacionada amb el vehicle elèctric, amb la gestió de residus industrials, en gestió de projectes i en neteja dels llocs de treball. Al mateix temps, també s'han previst cursos relacionats amb l'ús de xarxes socials, venda telefònica, gestió d'incidències i lideratge d'equip. "Tot són àmbits on ara hi ha dificultats per trobar personal especialitzat", ha ressaltat aquest dimarts la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras.

Des que es va constituir el mes de març passat, la Taula de l'Automoció ha celebrat tres reunions de diagnosi del mercat laboral per copsar les necessitats bàsiques. A la trobada d'aquest dimarts, el Consell Comarcal, la patronal FEGP, els ajuntaments i principals sindicats han celebrat poder posar fil a l'agulla als primers cursos formatius.

Els objectius, han ressaltat els responsables de l'organisme, és millorar la competitivitat de les PIMES, ajudar a la reconversió del sector i també empènyer a la reinserció laboral de treballadors afectats per tancaments com el de Mahle, entre altres.

Els primers cursos es començaran a impartir aquest novembre, si bé ara per ara no s'han concretat dates exactes, espais ni número de places. En paral·lel a aquesta formació no reglada, però, des de la Taula han recordat el reclam al departament d'Educació per a què ampliï l'oferta de Formació Professional al conjunt de la comarca, tant en automoció com en d'altres sectors. "Necessitem que al Garraf arribin formacions ajustades a les necessitats d'inserció laboral", ha recalcat la presidenta del Consell Comarcal, Mònica Gallardo.

Segons les dades d'un estudi de la Diputació de Barcelona, de les 540 empreses de l'automoció que hi ha al Garraf, gairebé el 70% són negocis d'autònoms, i quasi el 90% de totes les companyies té un màxim de 5 treballadors.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!