Transició digital

El consell comarcal de l'Alt Penedès presenta els resultats del programa Treball, Talent i Tecnologia

Els 27 ajuntaments de la comarca continuaran participant en aquest programa que té com a objectiu treballar totes les baules de la cadena de valor alimentària de la comarca

El consell comarcal de l'Alt Penedès presenta els resultats del programa Treball, Talent i Tecnologia. CC Alt Penedès

El consell comarcal de l'Alt Penedès presenta els resultats del programa Treball, Talent i Tecnologia. CC Alt Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La setmana passada es va fer un acte institucional de presentació als ajuntaments dels projectes i les jornades realitzats amb les empreses de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes a l’Alt Penedès durant l’any 2022 en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia.

També es van presentar els 3 projectes que s’estan executant actualment. El primer, “Mentoria estratègica en digitalització i/o transformació tecnològica, innovació i talent, per a dones professionals de la cadena de valor de l’alimentació i les begudes“, té com a objectiu ajudar les participants a empoderar-se i a crear vincles per impulsar els seus negocis i tenir un impacte social i econòmic a la comarca.

El segon projecte és “Assistència tècnica per a l’aplicació de la tecnologia de realitat virtual i augmentada a la restauració”. Consisteix a dotar les cartes dels bars i restaurants associats al Gremi de Restauració de l’Alt Penedès d’un codi QR amb què qualsevol persona amb un dispositiu mòbil pugui accedir a informació en realitat augmentada i virtual sobre 6 productes típics de l’Alt Penedès: la mel, l’oli, el préssec d’Ordal, la poma de Pontons, el gall del Penedès i l’Ànec mut del Penedès.

El tercer projecte és “La Volta Logística 4.0 del vi i escumosos de l’Alt Penedès”, un projecte de logística compartida per a cellers de la comarca que permetrà minimitzar l’impacte medi ambiental, reduir els costos de transport per als cellers i el temps de dedicació a la logística de les seves comandes.

L’acte institucional va continuar amb la presentació d’un resum de tots els projectes desenvolupats fins ara en el marc del programa Treball, Talent i Tecnologia a l’Alt Penedès i amb l’exposició del procediment per a la tramitació de la pròrroga del programa per part dels ajuntaments i el Consell Comarcal.

Van tancar l’acte el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i la consellera d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz, que van agrair als ajuntaments la confiança dipositada en el Consell Comarcal per a la gestió delegada d’aquest projecte mancomunat que es finança amb recursos de la Diputació de Barcelona.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local