Comerç de proximitat

Olèrdola incentiva la compra al comerç local amb més de 60.000 euros en bons

La iniciativa compta amb més de 12.000 bons que es donaran en format de descompte fins la segona setmana de novembre

Olèrdola incentiva la compra al comerç local amb més de 60.000 euros en bons . Susana Nogueira

Olèrdola incentiva la compra al comerç local amb més de 60.000 euros en bons . Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament d’Olèrdola posa en marxa la campanya “Bons d’Olèrdola”, un programa que vol incentivar les compres al municipi i així potenciar i promocionar el comerç local. La iniciativa, que comença aquest divendres 14 d’octubre i s'allargarà fins el diumenge 13 de novembre, permet obtenir fins a 60 euros de bons de compra per consumir en establiments del municipi, pagant només la meitat del consumit. Per aconseguir fins a 6 bons de 10 euros, pagant 5 euros per cadascú, caldrà descarregar-se els bons accedint al web https://olerdola.bonoconsumo.es/ca/ o en diferents punts d’atenció personal. A la campanya participen 25 establiments i està oberta a residents de qualsevol municipi, majors de 18 anys.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha manifestat que “la voluntat de la campanya és potenciar el comerç local i l’economia del municipi. És necessari donar a conèixer els establiments on ofereixen productes de qualitat. Per tant, és important que totes les botigues s’adhereixin, així com les empreses del polígon, on venen moltes persones d’altres territoris a comprar”.

Ramírez ha compartit que es preveuen repartir 12.400 bons, per ordre d’accés fins a esgotar-se existències: 3.000 es reserven per a ser descarregats mitjançant els punts d’atenció presencials, que estaran oberts aquest mes d’octubre als centres cívics del municipi (de 12 a 13 hores i de 16 a 17 hores: els dimarts, al Centre Cívic La Xarxa; els dimecres, al local Rossend Montané de Sant Miquel i els dijous, al Centre Cívic Gatzara).

La campanya és finançada per l’Ajuntament d’Olèrdola, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la gestió de la Cambra de Comerç de l’Alt Penedès. De fet, suposarà una inversió de 80.000 euros, dels quals 62.000 euros es destinen a finançar els bons i la resta a la gestió. Si la campanya compleix tots els seus objectius, es preveu un retorn de 150.000 euros a l'economia local.

El president de la Cambra de Comerç, Ramon Giró, ha dit que “la campanya dona la possibilitat que les persones del territori puguin accedir al comerç local, que cada cop més, necessita ajuda per l’apoderament de les grans superfícies”. Giró ha assegurat que l’impacte econòmic que suposarà la iniciativa serà elevat, ja que és “un bon atractiu pel municipi i és satisfactori que Olèrdola sigui capdavantera en ser dels primers municipis petits en oferir bons”.

La campanya també compta amb la participació de Comerç del Foix, entitat de dinamització comercial que manté un acord amb l’Ajuntament d’Olèrdola. El tècnic de l’entitat, Joan Antoni Calaf, ha afirmat que “aquest model de campanya funciona molt bé, ajuda a fidelitzar i que no desapareguin els comerços petits dels pobles, molt necessaris per potenciar l’economia d’un municipi”. A més, ha destacat que “el fet d’utilitzar els bons en un període, entre octubre i novembre, on el consum no és molt elevat a causa de les compres de Nadal, fa que es pugui ajudar tant al comerç com al ciutadà”.

Per poder arribar a tota la població, especialment a la gent gran que tendeix habitualment a comprar en el comerç de proximitat, es realitzen xerrades explicatives de la campanya als casals d’avis i s’ofereix ajuda presencial en els punts d’atenció per poder descarregar-se els bons.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local