Fira de Novembre

Michel André reivindica el paper de Vilanova en la conservació de la biodiversitat marina al Pòrtic de la Fira

El director del Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques alerta que ‘s’han de trobar mecanismes que ens permetin entendre els missatges de la naturalesa i aportar solucions’

Michel André reivindica el paper de Vilanova en la conservació de la biodiversitat marina al Pòrtic de la Fira. Susana Nogueira

Michel André reivindica el paper de Vilanova en la conservació de la biodiversitat marina al Pòrtic de la Fira. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Pòrtic ha obert aquest dijous els actes de celebració de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú. La conferència inaugural de la mostra ha anat a del professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i director del Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques de Vilanova i la Geltrú, Michel André, que ha parlat sobre la salut humana i la biodiversitat marina. Sota el títol “Combinar l’economia i conservació de la biodiversitat marina: un repte tecnològic global a l’abast de Vilanova i la Geltrú”,  André ha afirmat que “la societat té desafiaments molt grans amb la naturalesa, s’han de trobar mecanismes que ens permetin -amb les noves tecnologies- entendre els missatges de la naturalesa i aportar solucions perquè les activitats humanes eliminin els efectes negatius sobre el medi marí i terrestre”. André ha assegurat que cada cop hi ha menys fauna a la costa: “La contaminació acústica produïda per les activitats humanes afecta tota la fauna, i no només el que es veu, com per exemple el plàstic, afecta el medi marítim”.

El professor de la UPC ha reivindicat que “Vilanova i la Geltrú, des de la universitat, té l’oportunitat d’aportar el servei de tecnologies marines per ajudar les empreses i la indústria a trobar solucions que combinin els interessos econòmics amb la conservació dels ecosistemes marins. És necessari que totes les indústries que treballin en aquesta ciutat gaudeixin del mar limitant els efectes negatius en les seves activitats”, ha destacat André.

La ponència inaugural del Pòrtic de la mà de Michel André forma part de les activitats prèvies a la Fira de Novembre, que enguany arriba a la 31a edició i se celebrarà els dies 11, 12 i 13. La Fira és el principal esdeveniment de promoció econòmica i comercial de referència del Garraf i Penedès.

La regidora d’Empresa, Conxi Martínez, present a  l’acte del Pòrtic ha destacat que “amb el Pòrtic de la Fira fem el tret de sortida de la tan desitjada Fira de Novembre, després de dos anys amb restriccions. La setmana vinent la ciutadania i  visitants podran gaudir d’un esdeveniment 100% presencial, del l’11 al 13 de novembre”. Martínez ha fet especial atenció als expositors de la plaça de la Vila on “hi haurà el que s’ha treballat des del punt de vista d’innovació. Els projectes, idees i reptes de la ciutat perquè tothom els pugui conèixer”.

Per la seva part, l’alcaldessa Olga Arnau ha assenyalat que la conferència de Michel André ha volgut “lluir que Vilanova i la Geltrú és ciutat de mar i és un lloc idoni per involucrar-se en un projecte com és la conservació de la fauna marina”. Arnau ha remarcat que a “la plaça de la Vila és on tenim l’exposició de projectes i de la visió de les noves tecnologies. Allà és on demostrem i transmetem que volem continuar tenint activitat econòmica amb la seguretat que no estem malmetent ni en espais terrestres ni marítims”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha afegit que “vivim un moment crític per les conseqüències del canvi climàtic i alhora també és un dels moments que s’està generant més conscienciació d’opinió pública, per fer canvis, traslladar acords locals i internacionals, perquè es pugui invertir en tecnologies necessàries que fan compatible una activitat industrial amb el manteniment de la biodiversitat marina. Per aquestes raons, no només s’ha d’actuar a la part terrestre, sinó també en el mar. Per això hem d’avançar apostant per una ciutat sostenible”.

La presidenta del FEGP, Neus Lloveras, ha compartit que quan va assabentar-se del títol de la conferència impartida pel professor de la UPC, Michel André, va pensar en tres conceptes: “Primer, que la necessitat de la generació d’activitat econòmica sigui sostenible mediambientalment; segon, les grans oportunitats que té Vilanova i la Geltrú en desenvolupar activitats relacionades amb el mar i tercer, la importància de la col·laboració entre l’activitat acadèmica com és la UPC amb el medi ambient, relació entre comarca i universitat”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local