Visita a AKO

El Secretari General d’Indústria visita el hub de la cadena del fred i la planta de biomassa de Sant Pere de Ribes

Raúl Blanco ha pogut conèixer aquests i d’altres projectes de desenvolupament al municipi

El Secretari General d’Indústria visita el hub de la cadena del fred i la planta de biomassa de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

El Secretari General d’Indústria visita el hub de la cadena del fred i la planta de biomassa de Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha rebut aquest dimarts, 15 de novembre, la visita del secretari general d’Indústria i Pimes del govern espanyol, Raúl Blanco. Després de signar al Llibre d’Honor, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido i regidors i regidores del govern municipal han acompanyat al secretari general d’Indústria fins a la planta de biomassa del municipi.

Raúl Blanco ha pogut conèixer el funcionament d’aquest centre, que serveix com a exemple d’economia circular, ja que ha permès una millor gestió i aprofitament dels recursos forestals del municipi per autoproduir biomassa que després s’utilitza a les calderes de l’Espai Blau (Ribes) i de l’Aulari Blanc (les Roquetes), tancant així el cercle de l’autoabastiment i reducció de residus i gasos contaminants. El secretari general d’Indústria ha explicat que en un moment com l’actual amb la pujada de preus del gas, “qualsevol iniciativa que existeixi en l’àmbit d’eficiència energètica és positiva i mostra la simplicitat i la complicitat que es pot tenir si l’administració, en aquest cas l’ajuntament, treballa conjuntament amb el seu entorn per trobar una solució ràpida, eficaç i 100% sostenible”, ha remarcat.

Visita a l’empresa AKO

El secretari general d’Indústria i Pimes, l’alcaldessa i els regidors i regidores també han visitat les instal·lacions que té l’empresa AKO al polígon de la Vilanoveta, on han mantingut una reunió amb els seus responsables per donar a conèixer el futur projecte del clúster de la cadena del fred. Raúl Blanco ha assegurat que el Ministeri d’Indústria col·laborarà en “tot el que sigui necessari”, ja que considera que tenir “una empresa de referència com aquesta a Sant Pere de Ribes i construir un projecte que reverteixi a tot el municipi i a tota la comarca” ajuden en el creixement del territori. El secretari general també ha fet referència a la pèrdua industrial que està patint la comarca del Garraf i, per tant, “tot projecte industrial que hi hagi, hem de donar-hi suport no només per revertir la situació, sinó per posar la llavor del futur industrial i tecnològic de la comarca”.

Raúl Blanco ha recordat que el Govern espanyol és “el primer inversor industrial a Catalunya. L’any passat des del Ministeri es van invertir més de 100 milions d’euros en l’àmbit de política industrial. Aquest any estem al voltant dels 360 milions d’euros”, ha afirmat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local