Loteria

La rifa de Nadal reparteix 157 MEUR a Catalunya, però passa de llarg al Penedès

A Puigcerdà s'han distribuït més de 56 milions i la mateixa quantitat a Olot

La rifa de Nadal reparteix 157 MEUR a Catalunya, però passa de llarg al Penedès. ACN

La rifa de Nadal reparteix 157 MEUR a Catalunya, però passa de llarg al Penedès. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La rifa de Nadal ha deixat 156.892.000 euros a Catalunya, incloent la grossa i el segon premi, però ha passat de llarg a les comarques del Penedès i Garraf. El segon premi, el 04074, és el que més milions ha repartit amb 56.250.000 a Puigcerdà i la mateixa quantitat a Olot. La grossa, el 05490, ha deixat 23,6 milions repartits entre Barberà del Vallès, Barcelona, Platja d'Aro, Rubí, Sant Vicenç de Castellet i l'Hospitalet de Llobregat. Un quart premi, el 25296, ha deixat 3.260.000 a Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona. Per últim, quatre dels vuit cinquens premis han caigut a Catalunya: 10.266.000 euros a Barcelona, 7,2 milions a Tarragona, 60.000 a Sort i 6.000 euros a Montgat. La xifra total està molt per sobre de la de l'any passat, quan van ser uns 35 MEUR.

La grossa de Nadal ha tocat en sis localitats catalanes. On més s'ha repartit ha estat Barberà del Vallès, amb cinc sèries venudes i 20 milions d'euros. L'encarregada de repartir la sort ha estat l'administració número 2 d'aquesta localitat vallesana. Els dècims s'han venut per finestreta i els han comprat habituals de la zona, entre ells l'exalcaldessa Sílvia Fuster, que el compartia amb quatre amigues, i el Buba, un veí de Sabadell originari del Senegal que treballa en una obra propera.

Un estanc de la Zona Franca de Barcelona ha venut tres dècims del 05490 entre gent del barri o treballadors de la zona, segons explicava el propietari. En total, ha repartit 1.200.000 euros, la mateixa quantitat que l'administració de loteria de l'avinguda del Cavall Bernat de Platja d'Aro (Baix Empordà). El seu propietari, Antonio Esteva, ha explicat que els ha distribuït per màquina i que no sap qui és, o són, els afortunats.

A Rubí, Sant Vicenç de Castellet i l'Hospitalet de Llobregat s'ha venut un dècim, respectivament, del primer premi de la rifa de Nadal. Un total de 400.000 euros en cada cas.

Pluja de milions a Puigcerdà i Olot amb el 04074

El segon premi és el que més milions ha deixat a Catalunya. De les 45 sèries del 04074 que s'han venut a Puigcerdà (Cerdanya), 12 eren d'una associació de llar d'infants, segons ha explicat el propietari de l'administració 1, Lluís Gil. El número el va posar a la venda cap a l'agost i s'ha venut per finestreta.

A Ger, molts veïns del poble han resultat afortunats gràcies al número que van comprar a la única botiga de queviures que hi ha al poble. Molts dels afortunats s'han apropat a aquest establiment per celebrar-ho. Entre els guanyadors, treballadors i pares i mares de la llar d'infants i empleats de l'ajuntament.

A Olot, l'administració 1 del número 16 del carrer de Sant Rafael, també ha venut 45 sèries del mateix número. És el segon cop que el propietari, Alfredo Alfaro, celebra haver venut un número extret pels nens de Sant Ildefons el 22 de desembre, després que el 2018 vengués la grossa. Un dels premiats que s'han apropat a l'administració, Ibrahim Cante, explicava que va comprar el número fa un parell de dies i que era el primer cop que ho feia. "Vaig arribar el 2017 en pastera", ha comentat, al temps que ha dit que amb el premi li agradaria impulsar la seva carrera com a músic.

3,2 milions d'un quart premi

El quarts premis tampoc han passat de llarg a Catalunya. En concret, el 25296, ha deixat 3.260.000 euros més. D'aquests, tres a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), on s'han venut 15 sèries; 240.000 euros a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per la venda d'una sèrie i dos dècims; i 20.000 euros més a Barcelona, on ha resultat afortunat un dècim.

Quatre cinquens

El primer cinquè premi en tocar a Catalunya ha estat el 88509, que cap a les 11.10 hores repartia 6.000 euros a Barcelona per la venda d'un dècim i la mateixa quantitat a Montgat.

A Tarragona la quantia ha estat molt més elevada: 7,2 milions d'euros repartits per l'administració 19 del barri de Sant Pere i Sant Pau del quart cinquè premi que s'ha cantat, el 38454. En total 120 sèries, de les quals 80 han anat a parar a l'establiment Cal Rullo de l'Hospitalet de l'Infant, 30 més a la pastisseria Peña del veïnat de Bonavista i els deu restants s'han venut per finestreta i en un altre establiment del mercat de la ciutat.

A Barcelona, la sort del 36142, el tercer cinquè premi, l'ha repartit una administració ubicada a la plaça Urquinaona. En total, 165 sèries i 10.140.000 euros. Una de les premiades explicava des d'allà que havia comprat un dècim amb cadascuna de les deu possibles terminacions per assegurar-se com a mínim la devolució d'un d'ells. La venedora, l'Anna, fa dos mesos que treballa en aquesta administració i aquest és el seu primer gran premi venut.

Dues administracions més de Barcelona al carrer Dante i a Creu Coberta han venut quatre sèries més, per tant, han repartit 60.000 euros cadascuna. A Sort se n'ha venut una, a la popular la Bruixa d'Or.

També a Barcelona ha caigut el 87092, el darrer cinquè premi, que ha sortit cap a les 12.45 hores. En concret, s'ha distribuït dues sèries des de l'administració número 82, al 215 del carrer Roselló. Això equival a 120.000 euros.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local