Agricultura

Vilanova arranja diversos camins agraris que donen accés a diverses sínies

Es tracta d'una acció sorgida de la Taula Local del Primer Sector, a partir de la proposta presentada per representants de la pagesia

Vilanova arranja diversos camins agraris que donen accés a diverses sínies. Ajuntament de Vilanova

Vilanova arranja diversos camins agraris que donen accés a diverses sínies. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una de les primeres accions sorgides de la recentment creada Taula Local del Primer Sector ha permès iniciar el procés d'arranjament dels camins agraris que donen accés a diverses sínies del terme municipal de Vilanova i la Geltrú.

La proposta, presentada pels representants de la pagesia local, sol·licitava als responsables municipals l'arranjament dels camins en mal estat que eren d'ús freqüent en les seves tasques diàries.

A partir d'una primera llista, personal tècnic de les regidories de Medi Ambient, Obres i Primer Sector van visitar els camins més afectats, i es va arribar a la conclusió que calia fer un tipus d'arranjament poc intrusiu, evitant l'asfalt, ja que per l'orografia i situació de molts d'aquests camins, podria incrementar el risc de riuades a causa de la impermeabilització del sòl.

Aquestes consideracions, que tenien en compte tres factors: l'estat del camí, els beneficiaris i el cost econòmic de la intervenció, es van incloure en un document, que analitzava tram per tram i que va ser validat pels mateixos pagesos i pageses. A més de la millora dels vorals dels camins també es va acordar fer una neteja de les deixalles que s'hi havien abocat en el transcurs del temps.

La intervenció es va iniciar a mitjans de desembre amb l'arranjament del tram de camí situat al costat de la C-15.  Un tram creat inicialment perquè hi poguessin passar tractors i que a causa del seu mal estat és impracticable per aquest tipus de vehicle. La millora realitzada ha consistit a aplanar el terreny i cobrir els esvorancs.

Durant els primers mesos de 2023 s'actuarà sobre la resta de camins que formen part d'aquesta primera acció: camí Sínia Sant Gervasi, camí ral Can Xicarró, camí Joan Anguela, camí Sínia Pujades i camí Can Tupí.

El cost total del projecte de millora suma un import de 24.946,027 euros.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local