Fitur

Sitges planteja les accions en turisme per al 2023, enfocades en la sostenibilitat i l’equilibri de la destinació

La vila participa, aquests dies, a Fitur que se celebra a Madrid, a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme sota el paraigües de Diputació de Barcelona

Sitges planteja les accions en turisme per al 2023, enfocades en la sostenibilitat i l’equilibri de la destinació. Ajuntament de Sitges

Sitges planteja les accions en turisme per al 2023, enfocades en la sostenibilitat i l’equilibri de la destinació. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sitges ha presentat, aquest dilluns, en el marc de Comissió de Promoció de Turisme, el pressupost, el pla d’accions, la selecció de mercats emissors a treballar i el calendari d’esdeveniments per a aquest 2023. El pressupost previst de Turisme de Sitges és de 780.065 € i inclou accions promocionals segmentades per mercats, els esdeveniments, la intel·ligència, el turisme de reunions i la sostenibilitat turística.

En l’àmbit nacional continuen com a mercats prioritaris Barcelona, Madrid, Saragossa i Lleida, ja que generen un volum i tiquet mig per turista superior a la mitjana. Des del punt de vista internacional, i seguint la línia dels darrers anys, els mercats principals són l’alemany, el francès i especialment l’àrea del nord de París, així com el britànic, l’americà (centrat en la Costa Est i Oest dels Estats Units), el belga i l’holandès. Turisme de Sitges estableix els mercats prioritaris a partir dels resultats obtinguts mitjançant eines com el Pla de Màrqueting, l’anàlisi de les dades de despesa turística en el territori i del perfil de visitant a la destinació, així com de la informació i la valoració aportada pel sector privat.

Com a novetat, Turisme de Sitges reforça les accions destinades al perfil Premium i preveu un augment de les accions adreçades a mercats internacionals, en un treball conjunt amb el sector turístic. També s’incidirà en alguns dels trets diferencials de Sitges com la mentalitat oberta i inclusiva de la destinació.

Durant els primers mesos de l’any, es preveu l’organització de viatges de familiarització amb agents exclusius de turisme cultural i per al segment de dones viatgeres. En quant a la sostenibilitat, a més de les accions determinades des de la Certificació Biosphere, Sitges crearà el seu Manifest del Turista Responsable, una eina que pretén posar en valor el respecte per la destinació i el seu entorn durant la visita.

També dins el Pla d’accions, Turisme de Sitges incorpora un apartat destinat a donar compliment als requeriments del segell de Destinació Turística Intel·ligent (DTI), ja que al 2022, Sitges s’ha adherit al programa i ha superat satisfactòriament la fase de diagnosis, i ara té un termini de 2 anys per implementar diferents propostes de millora. 


Presència a Fitur 2023

Una de les primeres accions d’aquest any a l’exterior, és la participació de Sitges a Fitur, que té lloc a Madrid, entre avui dimecres i diumenge 22 de gener. Fitur és la primera trobada anual del sector que se celebra a Madrid amb més de 120.000 professionals de l’àmbit turístic i prop de 90.000 visitants de públic general. Sitges se situa a l’estand de l’Agència Catalana de Turisme sota el paraigües de Diputació de Barcelona. L’agenda d’aquests dies està marcada per reunions que permetran millorar l’activitat de la Regidoria, així com establir nous vincles i trobar noves oportunitats per a Sitges.

També en el marc de la fira està previst que Sitges rebi de mans de Segittur, l’ens Estatal per a la Gestió de la Innovació i les Tecnologies Turístiques, el certificat d’adhesió a la Xarxa DTI a la qual es va adherir el passat mes desembre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local