Llei de la Segona Oportunitat

Perdonen un deute de 68.881€ a un veí de Vilanova i la Geltrú afectat per la crisi de 2008

L'home era empresari i administrador d'una empresa de metal·listeria que va veure afectat per la crisi immobiliària, va arribar a perdre el seu habitatge i havia de continuar fent front als deutes pendents

Perdonen un deute de 68.881€ a un veí de Vilanova i la Geltrú afectat per la crisi de 2008. Bergadà Associats

Perdonen un deute de 68.881€ a un veí de Vilanova i la Geltrú afectat per la crisi de 2008. Bergadà Associats

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El jutjat mercantil número 11 de Barcelona ha perdonat un deute de 68.881,52 euros a un veí de Vilanova i la Geltrú, M. R. P., representat pel despatx d'advocats Bergadà Associats, en menys de tres mesos gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat. Cal assenyalar que l'home era empresari i administrador d'una empresa de metal·listeria que es va veure afectada de manera directa per la crisi immobiliària de 2008, per la qual cosa es va veure obligat a iniciar un procediment concursal.

La seva advocada, Marta Bergadà, recorda que "arran de l'esmentada crisi va anar veient com tot l'esforç realitzat per la seva família per a aixecar una empresa rendible, sense cap culpa, s'anava esvaint alhora que anava perdent els seus estalvis en tenir voler atendre les obligacions adquirides a manera personal, mitjançant avals i garanties personals". A més, afegeix que "la situació familiar va arribar a tal punt que va haver de suportar la pèrdua del seu habitatge i, després d'aquesta dolorosa situació, va tenir assumir el deute pendent que no va poder ser cancel·lada".

L'empresari vilanoví explica que "han estat anys molt durs, d'un autèntic calvari, ja que en un dia arribava a rebre fins a 10 o 12 crides perquè pagués els deutes. Va ser un assetjament interminable que a nivell psicològic passa factura. De fet, la moral va caure en picat i és afecte a la salut. Aquest perdó dels deutes ha suposat una gran alegria i ara torno a ser persona".

Un procediment ràpid

A l'interlocutòria amb data del passat 19 de gener, el jutge li concedeix l'exoneració definitiva del passiu insatisfet sense massa activa. Així mateix, recorda el 26 d'octubre de 2022 M. R. P. va sol·licitar la declaració de concurs voluntari indicant en l'escrit que no disposava de massa activa embargable per a fer front a les seves obligacions. Posteriorment, el 4 de novembre de l'any passat, el magistrat va dictar una interlocutòria declarant un concurs voluntari sense massa i ordenant la publicació dels edictes corresponents per als quals creditors poguessin personar-se i sol·licitar la designa d'administrador concursal.

Als efectes anteriors no es va personar cap, excepte l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, però tan sols per a conèixer el curs del procediment i al·legant que quedava crèdit públic per pagar, la qual cosa va ser rebatut immediatament pel despatx, al no ser correcta aquesta afirmació. Finalment, al no constar cap oposició al reconeixement del dret a l'exoneració del passiu insatisfet (EPI), el passat 19 de gener el jutge va emetre la sentència en la qual li perdonava els deutes que havia acumulat al llarg dels anys.

"Ha anat tot molt ràpid. De fet, jo esperava que el procés es prolongués durant un any, però la realitat ha estat molt diferent i encara l'estic assimilant. Haig de reconèixer que quan em van comunicar el perdó dels deutes em va enxampar en fora de joc", explica el client de Bergadà Associats. Així mateix, recorda que "al principi era reticent, ja que vaig tenir una mala experiència amb un altre advocat, però tenir a Marta Bergadà al meu costat ha estat un encert, perquè m'ha donat molta seguretat".

La lletrada del despatx Bergadà Associats que ha dirigit aquest procediment emmarcat dins de la Llei de la Segona Oportunitat explica que "la Llei de la Segona Oportunitat cada vegada atorga més possibilitats a les persones de bona fe que s'acullen a ella". Al seu torn, conclou dient que "per a acollir-se a aquesta llei han de complir-se uns requisits que inclouen, entre altres, que no s'hagi estat condemnat per delictes contra el patrimoni, Hisenda, la Seguretat Social l'ordre públic o contra els treballadors durant els 10 anys anteriors a la sol·licitud".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local