Subirats Vinya Viva

Subirats presenta la ruta dels Miradors Sonors

Subirats Vinya Viva és una actuació que ajuda a descobrir el paisatge que envolta el municipi a través de 9 miradors sonors marcats per enofites, elements artístics fets per l’artista Josep Massana

Subirats presenta la ruta dels Miradors Sonors. ACN

Subirats presenta la ruta dels Miradors Sonors. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Coincidint en el primer dia de la primavera l’Ajuntament de Subirats, juntament amb el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola, han presentat a Llopart, la ruta Subirats Vinya Viva, Miradors Sonors, una nova experiència d’observació, contemplació i comprensió del paisatge. Aquesta nova experiència sensorial es pot viure en la ruta del Mirador, una de les tres rutes circulars que té el municipi. Subirats Vinya Viva és una actuació que ajuda a descobrir el paisatge que envolta el municipi a través de 9 miradors sonors, els quals estan marcats per enofites, elements artístics fets per l’artista subiratenc, Josep Massana, que tenen un vincle, a través de la forma i els colors, amb l’espai que s’està observant. Aquests elements estan acompanyats per un codi QR, a través del qual, el visitant pot escoltar, en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) la descripció del paisatge que està contemplant en aquell moment. La narració és acompanyada per música, amb l’objectiu que l’experiència sensorial sigui el màxim de complerta possible, tot evocant el romanticisme de finals del segle XIX.

La ruta ha estat fruit d’una col·laboració molt estreta entre l’Ajuntament de Subirats i el CEPvi. De fet, el treball es va iniciar quan,  l’arquitecte Miquel Vidal, que era el president del Cepvi, va treballar amb l’alumnat del màster de paisatgisme de la UPC els camins vitivinícoles amb l’objectiu de desenvolupar propostes artístiques al territori. Les enofites de la ruta del mirador es van presentar en l’acte de cloenda del Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme que va tenir lloc a Subirats l’any 2019. Durant aquest darrers anys, s’ha definit el contingut definitiu dels textos que descriuen el paisatge i s’ha configurat el relat i els itineraris de les diferents ubicacions.

Amb l’objectiu de difondre aquesta nova ruta l’Ajuntament de Subirats ha obert un espai al web www.turismesubirats.cat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local