Remodelació de la façana marítima

Indignació entre els restauradors del passeig de Cubelles per les obres que afectaran la Setmana Santa i l'inici de l'estiu

Es queixen de les dates de les obres de remodelació de la façana marítima i temen que 'l’hostaleria tancarà a l’estiu perquè no hi ha clients'

Indignació entre els restauradors del passeig de Cubelles per les obres que afectaran Setmana Santa i l'inici de l'estiu. EIX

Indignació entre els restauradors del passeig de Cubelles per les obres que afectaran Setmana Santa i l'inici de l'estiu. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A les portes de la Setmana Santa, els restauradors del passeig marítim de Cubelles no poden dissimular la seva indignació per les obres de reurbanització que van començar fa unes setmanes i que tenen aixecada tota la façana marítima. Bars i restaurants lamenten les dates de l'execució d'una obra que consideren important, però que afectarà completament l'inici de la temporada turística. Amb poc espai per a les terrasses i amb obres a escassos metres dels establiments, els restauradors lamenten que el que havia de ser l'estiu de la recuperació, després de la crisi de la covid, quedi marcat per aquestes obres.

Les queixes del sector van arribar la setmana passada al ple de mans d'una moció presentada pels grups municipals de JxCub i PSC, però va quedar rebutjada amb els vots a favor de PSC, Cs i JxCub i els vots en contra de l’equip de govern. El govern municipal va justificar el seu posicionament en el fet “que ja estem treballant en tot allò que reclamen i convidem a l’oposició a sumar-s’hi”. 

Entre les principals sol·licituds, la moció demanava que l’Ajuntament informi cada quinze dies als representants dels establiments sobre els avanços i el calendari de les obres, l’establiment d’ajudes econòmiques pels negocis afectats, l’accés a les platges des del passeig i que es tingui en compte el sector del passeig situat entre l’avinguda del Mediterrani i la desembocadura del Riu Foix, incloent-lo en el projecte i mantenint el parc infantil.

La portaveu del PSC, Renata Bedós, va destacar “l’afectació extraordinària de l’obra sobre les terrasses de l’hostaleria que pot comprometre greument la seva economia”. Segons Bedós “l’Ajuntament ha d’assumir les responsabilitats dels greuges amb ajudes i suport als afectats”. Robert Monzonis (JxCub) va assegurar que “estem convençuts que la reforma contribuirà al creixement econòmic, però el problema és el calendari que s’ha decidit. Si no s’ha pogut tenir el projecte a punt fins finals de 2022 hagués estat millor esperar a passar l’estiu”. Manuel Martínez (Cs) va remarcar que “les dates han suposat una pèrdua de diners per tots: veïns, comerços i activitat turística”.

El primer tinent d’alcaldia, Josep Maria Hugué, va respondre a totes les queixes dels grups de l’oposició. “Les obres han començat quan a nivell tècnic, jurídic i contractual s’ha permès”, i va recalcar que aquesta és “una de les obres més importants que s’ha fet i es farà a Cubelles”. Pel que fa a la informació als establiments afectats, el regidor d’Espai Públic va comentar que “cada divendres hi ha una revisió de l’estat de les obres respecte als locals i les seves implicacions. Així mateix, al principi de l’obra es va donar a cada comerç un full de contacte per resoldre dubtes i notificar incidències”. Va recordar també que “s’han fet visites de tècnics amb la intenció d’afectar en la menor mesura als comerços” i que el “termini d’execució és ajustat”.

En referència a les ajudes econòmiques, Hugué va recalcar que “estem treballant per trobar altres possibilitats per atendre les reivindicacions” i va convidar “als partits de l’oposició a seure per veure la manera d’instrumentar els ajuts”.  El primer tinent d’alcalde va puntualitzar que “per Setmana Santa es garantirà l’accés a les platges mitjançant uns cordons de seguretat” i que “la data final d’entrega de l’obra és el 29 de juny”.

Daiana Valeria, en representació dels locals afectats, va criticar la gestió, l’organització i la informació als veïns. Díaz va sentenciar que “l’hostaleria tancarà a l’estiu perquè no hi ha clients” i que “no és viable treballar per Setmana Santa amb les condicions que s’està fent actualment, amb poques taules i sense terrassa”.

En la sessió va intervenir el cap dels Serveis tècnics municipals, Toni Guillamon, que va insistir en el fet que “volem intentar executar la majoria de la superfície en les dates que tenim”. A més, “cada metre que s’avanci del passeig s’anirà deixant acabat”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local