Fruita

Arrenca una nova edició del mercat del préssec d'Ordal amb bona presència de compradors

El mercat estarà en funcionament cada cap de setmana dels mesos de juny, juliol i agost

Arrenca una nova edició del mercat del préssec d'Ordal amb bona presència de compradors. Ramon Filella

Arrenca una nova edició del mercat del préssec d'Ordal amb bona presència de compradors. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La plaça Subirats de Sant Pau d'Ordal s'ha convertit un any més aquest primer cap de setmana de juny, en l'epicentre del mercat del préssec d'Ordal. Des de fa 18 anys, els productors d'aquesta fruita venen el producte a Sant Pau d'Ordal i enguany no han faltat a la cita malgrat les dificultats per a que el cultiu sigui rendible. El mercat estarà en funcionament cada cap de setmana dels mesos de juny, juliol i agost.

En el primer cap de setmana de mercat, el flux de compradors ha estat constant tant dissabte com diumenge. Entre les 11 del matí i la 1 del migdia ha estat el periode de major activitat de venda. Els productors, que enguany són set, han instal.lat els seus punts de venda a la plaça Subirats i, a més de vendre, també han aprofitat per promocionar el préssec ordalenc. Fa uns anys, el número de productors que s'instal.laven al mercat era molt més elevat, però actualment només hi ha 110 hectàrees de presseguers a Subirats quan a la dècada dels 80 n'hi havia gairebé un miler.

A més de les paradetes dels productors de préssec, el mercat també ha comptat en aquest primer cap de setmana d'obertura amb paradetes d'artesans agroalimentaris. Durant els propers caps de setmana, una desena de cellers, per torns, presentaran també els seus vins i els seus escumosos a la fira subiratenca. Igualment, hi haurà activitats complementàries tots els dissabtes de juliol destinades al públic familiar. Un dia de cada mes, “The Wine Truck” s'estacionarà al mercat per oferir tastos dels deu cellers que participen en el mercat. Tot plegat es completarà amb l'oferta de receptes amb préssec que oferiran els restaurants del municipi els tres mesos de mercat.

El préssec que es posa a la venda aquest any és d'elevada qualitat malgrat la davallada de producció que s'ha produït a causa de la sequera. Les varietats més primerenques, que són les que es posen a la venda durant les primeres setmanes, han patit els efectes de la poca pluja. Els productors esperen que, si plou durant els mesos d'estiu, les varietats més tardanes seran més abundants.

L'any passat es van arribar a vendre 500 mil quilos de préssec d'Ordal al mercat de Sant Pau d'Ordal. Enguany, l'objectiu seria repetir aquesta xifra, però dependrà de l'evolució de les collites. En el primer cap de setmana del mercat, els compradors han arribat, de forma majoritària, del conjunt de l'Alt Penedès, però també hi ha hagut visitants de l'àrea metropolitana de Barcelona que han aprofitat el fet que dilluns és festiu per acostar-se a Sant Pau d'Ordal per comprar algunes caixes de préssec.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local