Node Garraf

L'activitat de rodatges no s'atura i atrau l'interès de grans productores al Penedès i Garraf

El nou videoclip de Quevedo, programes de televisió com MasterChef, la nova sèrie dels Javis per a Netflix i els anuncis de Jaguar, Massimo Dutti i Pantene s'han gravat al territori

L'activitat de rodatges no s'atura i atrau l'interès de grans productores al Penedès i Garraf. Node Garraf

L'activitat de rodatges no s'atura i atrau l'interès de grans productores al Penedès i Garraf. Node Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'activitat de rodatges no s'atura i atrau l'interès de grans productores a les comarques del Garraf i el Penedès. La irrupció de la intel·ligència artificial en el sector audiovisual ha provocat l'aturada reivindicativa per part de guionistes, professionals del doblatge i d'altres perfils especialitzats, sobretot als Estats Units, però també a Europa. La indústria audiovisual s'ha vist alterada i una de les conseqüències més evidents és la disminució de l'activitat de rodatges. Així s'ha pogut notar al districte filmogràfic del Gran Penedès.

En el cas del Garraf, en el decurs del primer semestre de 2023 s’ha gestionat un total de 90 permisos de filmació per a produccions audiovisuals, davant els 106 que es van tramitar durant el mateix període de l'any anterior. Pel que fa a la producció d’anuncis publicitaris, se n'han rodat una vintena, amb marques com Cupra, Peugeot, Jaguar, Volkswagen, Mango, Zara, Donuts, Bimbo, Heineken, Freixenet, Decathlon, Banc de Santander i Caixabank. A destacar el rodatge per a la marca Pantene, que va fer coincidir Rossi de Palma, Paula Echevarría, Violeta Mangriñan i Desirée Vila a la platja de les Anquines i a l’hotel ME Terramar, a Sitges.

En el capítol de produccions per als canals televisius, els primers mesos d'enguany s'han enregistrat espais per als programes MasterChef, Joc de Cartes i House Hunters. En un altre apartat cal apuntar les sèries, com és el cas de La Mesías, produïda per Movistar+ i dirigida per “Els Javis”, i Costa, de Netflix. En aquesta darrera, un grup de nois i noies passen les seves vacances a Sitges i visiten les comarques del Garraf i el Baix Ebre.

Les productores de reality shows també s'interessen per les singularitats i els avantatges que els ofereix el Gran Penedès. El mes de maig es va enregistrar a Sitges un capítol de The Real Housewives of Beverly Hills. Aquest reality s'emet a 170 països i en són protagonistes set multimilionàries de Beverly Hills que viatgen pel mon i s'endinsen en indrets sempre especials.

En l'apartat de vídeo clips recentment s'ha acollit un muntatge per a Quevedo. En Santi Roig, director tècnic de Node Film Clúster, explica que la popularitat d'aquest cantant va obligar un seguit de maniobres per tal que passés el més desapercebut possible.

Finalment, els escenaris a cel obert del nostre districte, la lluminositat mediterrània i la benignitat del clima es tenen molt en compte per a la producció de sessions fotogràfiques. Va ser el cas dels reportatges per a les marques Tom Taylor, Massimo Dutti, Mango Teen, Zalando, Arket, C&A i MV Agusta.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local