Biosphere

69 empreses turístiques de l’Alt Penedès, reconegudes per la seva gestió sostenible

Han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, en un acte celebrat aquest dimecres a Vilafranca

69 empreses turístiques de l’Alt Penedès, reconegudes per la seva gestió sostenible. Diputació de Barcelona

69 empreses turístiques de l’Alt Penedès, reconegudes per la seva gestió sostenible. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un total de 69 empreses i serveis turístics de l’Alt Penedès han rebut la Certificació Biosphere Sustainable Certified, que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses turístiques i serveis. D'aquestes, 14 l'obtenen per primer cop, i 55 la renoven. La certificació, impulsada per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç, s’ha lliurat aquest dimecres en un acte celebrat a l’Auditori municipal Maria Rosa Juncosa de Vilafranca del Penedès.

Les 69 empreses i serveis turístics de l’Alt Penedès que han rebut la Certificació Biosphere formen part de les 1.043 empreses i entitats de la província que s’han acreditat amb el programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere. El projecte, nascut el 2017 i impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’Institut de Turisme Reponsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona, va incorporar l’any 2019 l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona. L’objectiu és reconèixer aquelles entitats que aposten per una gestió respectuosa amb el medi ambient, la cultura i el retorn social i econòmic de la ciutat i les comarques de Barcelona.

De les 69 empreses i entitats turístiques penedesenques reconegudes amb la Certificació Biosphere Sustainable Certified, la majoria (25) són cellers, 13 són allotjaments rurals, 7 museus, 4 allotjaments turístics, 5 empreses d’experiències, 3 destinacions, 2 oficines de turisme, 2 restaurants, un espai natural protegit, una empresa de transport i 6 empreses d’altres serveis.

La diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido, ha destacat durant l’acte que les empreses i serveis certificats amb el segell Biosphere són “un pilar fonamental per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics de la destinació i poder fer que el nostre visitant gaudeixi de la destinació assegurant-ne la sostenibilitat, la reducció dels impactes negatius i traient el màxim partit dels beneficis que el turisme genera i que cal que reverteixin en el territori”, així com “una mostra exemplar del treball conjunt entre entitats públiques i privades per fer una destinació millor per viure i per visitar”.

La certificació Biosphere Sustainable Certified permet millorar el posicionament de l’empresa o servei en relació al turisme sostenible i li dona més visibilitat a escala nacional i internacional. La certificació, que enguany rebran més de 1.000 empreses i serveis turístics de les comarques de Barcelona, està oberta a totes aquelles empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i la seva imatge social comprometent-se amb la sostenibilitat.

72 Punts d’Informació Turística al Penedès

Durant l’acte, 72 empreses del Penedès s’han acreditat com a Punts d’Informació Turística a la comarca, de les quals 67 han renovat el seu compromís i 5 s’hi han adherit per primer cop.

El programa de Punts d’Informació Turística, implantat per la Diputació de Barcelona des de 2013, permet a les comarques complementar el servei d’atenció al visitant i disposar en aquests equipaments de les eines per informar, orientar i acompanyar el visitant durant la seva estada.

Durant la jornada també s’ha presentat les accions i la planificació estratègica del Consorci de Promoció turística del Penedès i el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació a l’Alt Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local