Setmana Santa 2024

Els càmpings de la demarcació de Barcelona confien en una Setmana Santa de màxims, a l’aguaït de la previsió del temps

El sector engega la màquinaria amb la mirada posada a l’estiu i insisteix a la Generalitat que deixi obrir les piscines

Imatges del càmping Vilanova Park a les portes de la Setmana Santa. ACN

Imatges del càmping Vilanova Park a les portes de la Setmana Santa. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Associació de Càmpings de Barcelona és a punt per una Setmana Santa “molt bona”, tot i que enguany arriba força aviat i bona part dels clients s’esperen a veure quin temps farà. Els negocis de la demarcació preveuen omplir pràcticament totes les places. “Estem a l’expectativa de si els destins d’equí acaben tenint tirada, però tant els càmpings de platja com els de muntanya estan rebent moltes peticions”, assegura a l’ACN el president de l’Associació, Albert Casas. Amb la Setmana Santa falcada, el sector posa ara la mirada a la temporada d’estiu, inquiet per la impossibilitat d’obrir les piscines. L’empresariat insisteix a la Generalitat que faci una excepció amb els càmpings “perquè les piscines són més que essencials”.

Casas assegura que les reserves d’última hora guanyen molt pes durant la Setmana Santa, especialment aquells anys en què les vacances arriben força aviat. “Com que per Setmana Santa no costa tant trobar lloc com a l’estiu, les famílies tenen molta tendència a esperar a veure quin temps farà perquè no volen perdre l’esforç econòmic que fan aquests dies”, explica el president de l’associació.

Segons les dades de què disposa l’entitat, la previsió és que als càmpings de mida mitjana estiguin gairebé plenes les 100-150 parceles i bungalous de què disposen. En el cas de càmpings més grans, com el Vilanova Park que dirigeix Casas, s’espera que les ocupacions superin el 70%, igualant així els registres de l’any passat.

A l’espera de veure fins a quin punt triomfen els destins d’esquí ara que fa poc de les últimes nevades, Casas assegura que els càmpings estan sent una opció reclamada per moltes famílies. Ressalta que tenen moltes peticions tant d’aquelles que busquen muntanya amb activitats diferents de l’esquí i opten per la Catalunya Central o la zona del Montseny, com d’altres que prefereixen la costa.

Pel que fa a la procedència dels clients, la majoria provenen de Barcelona i l’àrea metropolitana. Aquests dies detalla que són pocs els estrangers que s’allotgen als càmpings de la demarcació, mentre sí que esperen l’arribada de francesos les tres setmanes posteriors a Setmana Santa, ja que diverses regions del país veí inicien petits períodes vacacionals.

Pendents de la sequera i l’obertura de piscines

Pel que fa a l’afectació que està tenint la sequera al sector, Casas explica que la falta d’aigua “no està sent un problema” perquè els establiments han desplegat diverses mesures per regular el consum. És el cas de polsadors a les aixetes i reguladors de pressió, així com intentar concentrar les reserves dels bungalous i parcel·les en una mateixa àrea. “Hi ha alguns clients que consulten si les restriccions els afectaran, però la situació ara és tranquil·la i estable”, diu, davant la possibilitat que la sequera foragiti alguna reserva.

Allò que sí que preocupa especialment l’empresariat campista és l’obertura de piscines de cara a l'estiu, que ara mateix no seria viable perquè les restriccions de la Generalitat no permeten reomplir els vasos. Tot i que la majoria de piscines estan plenes i serien susceptibles d’obrir sense problemes, Casas assenyala que totes necessiten aproximadament un 2% de reompliment diari, corresponent a les pèrdues per evaporació, ús i neteja.

Casas recorda que el sector ha anunciat una demanda als tribunals contra algunes mesures del decret, “ja que si l’administració no mostra voluntat de comprendre la necessitat del sector, ho haurà de fer la justícia”. I és que les direccions dels càmpings sostenen que les piscines són un element “més que essencial” per a l’activitat del negoci durant l’estiu. “No s’entén un càmping sense piscina”, assevera Casas, que diu que “la Generalitat hauria d’entendre que s’està equivocant”.

El sector sosté que existeixen diverses mesures alternatives consensuades amb entitats ambienmtalistes per compensar el reompliment de les piscines “sense afectar el consum general d’aigua”, i garanteix que “molts càmpings” tenen un consum per client “molt per sota” dels litres diaris que ara hi ha limitats per a la ciutadania.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local