Estiu 2024

Calafell imposa la prohibició de vendre alcohol a la nit per garantir el descans

Des de l'1 de juliol, la Policia Local ha estat informant els establiments que no complien amb la normativa

Calafell imposa la prohibició de vendre alcohol a la nit per garantir el descans. Ajuntament de Calafell

Calafell imposa la prohibició de vendre alcohol a la nit per garantir el descans. Ajuntament de Calafell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Calafell ha posat en marxa la prohibició de vendre begudes alcohòliques als establiments d'alimentació durant la nit, amb l'objectiu de garantir el dret al descans del veïnat i dels estiuejants. La mesura, aprovada per unanimitat per tots els grups del consistori, s'inclou dins d'una modificació de la normativa municipal que també aplica restriccions horàries a la restauració.

"Des de l'1 de juliol, la Policia Local ha estat informant els establiments que no complien amb la normativa", explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Casellas. "A partir d'aquest divendres, primer cap de setmana amb la prohibició en vigor, començarem a actuar, imposant sancions i exigint el tancament dels locals si cal". Casellas afegeix que "desobeir les indicacions de la Policia Local serà un agreujant de la infracció".

Les noves mesures concretes són les següents:

-Prohibició de venda de begudes alcohòliques als establiments d'alimentació entre les 10 de la nit i les 8 del matí. No hi haurà excepcions ni durant les festes populars.
-Nous horaris d'obertura per als establiments d'alimentació:
-De setembre a Sant Joan: tancament a les 10 de la nit.
-Mesos d'estiu: tancament a les 11 de la nit.
-Tancament obligatori dels establiments de restauració que ofereixen menjar per emportar o repartir de 2 a 7 de la matinada.
-Reforç de la prohibició de consumir alcohol a la via pública. L'única excepció serà en actes festius puntuals, com ara la barra del ball de festa major o un sopar a la fresca d'una associació, sempre amb autorització prèvia i consum dins de l'espai de la celebració.

El regidor de Seguretat Ciutadana subratlla que "Calafell no té els problemes greus d'altres poblacions turístiques o barris de Barcelona, però sí que hem rebut queixes i denúncies, i hem d'atendre-les". Casellas remarca que les mesures "s'han debatut i consensuat amb els sectors comercials i empresarials del municipi, i a més s'han aprovat per unanimitat al ple municipal".

L'Ajuntament confia que amb aquestes noves normes es pugui conciliar el dret al descans amb l'oferta d'oci nocturn, i que alhora es contribueixi a un ambient més tranquil i segur per a tots els veïns i visitants de Calafell.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local