Educació i Treball

L'IMET sol·licita plans d'ocupació al SOC per valor de gairebé 2 milions d'euros

En total es demanen 13.855 hores de formació, incloent l'EMO de la Llei de Barris, per atendre 569 persones més de les que actualment ja realitzen alguna acció formativa

Segons la regidora d'Ocupació s'ha demanat aquells plans que donen oportunitats de creixement econòmic dins del territori

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Institut Muncipal d'Educació i Treball (IMET) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha sol·licitat al Servei d'Ocupació de Catalunya plans d'ocupació per valor d'1.912.636,35 euros. En total es demanen 13.855 hores de formació, incloent l'EMO de la Llei de Barris, per atendre 569 persones més de les que actualment ja realitzen alguna acció formativa a l'IMET. Aquestes sol·licituds van ser presentades dimarts a la tarda al Consell Rector de l'IMET.

La regidora d'Educació i Ocupació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens ha qualificat la sol·licitud de plans d'ocupació "d'agosarada per quant s'ha sol·licitat el màxim de plans d'ocupació previstos en cadascun dels programes del SOC". Segons la regidora d'Ocupació s'ha demanat aquells plans que "donen oportunitats de creixement econòmic dins del territori". A més, ha afegit la regidora Llorens, "és una aposta decidida des de l'IMET i des de l'Ajuntament per lluitar contra la xacra de l'atur amb una visió de futur i cobrint les necessitats del propi territori".

Les sol·licituds s'inclouen en els següents programes del Servei d'Ocupació de Catalunya, adreçats a diferents col·lectius:

1. Formació adreçada a treballadors/ores desocupats que promou el SOC per a l'any 2012: Es farà íntegrament a l'IMET. S'adreça a persones majors de 16 anys. La sol·licitud presentada correspon a 20 accions formatives (8.565 hores de formació a 365 persones) en àmbits com la gestió comptable i gestió administrativa per a auditories; creació i gestió de microempreses; auxiliars de comerç; activitats de venda; tècnic de so; auxiliars i suport al buc en port i atenció sociosanitària i persones amb dependència, entre d'altres accions.

2. Programa d'experiència professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya 'Joves per l'ocupació', corresponent a l'any 2012 i 2013: Es farà íntegrament a l'IMET. S'adreça a joves d'entre 16 i 25 anys. S'ha sol·licitat 5 grups de 17 alumnes i 1 grup de 14 alumnes (2.580 hores de formació a 99 persones) en àmbits com instal·lació de fibra òptica; auxiliar de cuina; auxiliar de forn i brioxeria; auxiliar d'estètica, etc.

3. Programa específic d'emprenedoria i de qualificació professional corresponent a l'any 2012. S'adreça a joves menors de 30 anys en situació d'atur. Es tracta d'un programa que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Es farà íntegrament des de l'IMET. S'ha sol·licitat 3 grups centrats en el perfil sociosanitari i/o de riscos laborals. (960 hores de formació a 45 persones) en àmbits com l'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions; emprenedoria; mòdul de pràctiques professionals no laborals

4. Programa per a projectes innovadors i experimentals cofinançats pel Fons Social Europeu, corresponent a l'any 2012. Aquest programa es desenvolupa des de l'Agència Node Garraf

5. Programa de formació i contractació de persones en situació d'atur de llarga durada que hagi exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi, corresponent a l'any 2012. Es farà íntegrament des de l'IMET. S'ha sol·licitat 4 grups de 15 alumnes de perfils d'indústria alimentària i serveis socioculturals a la comunitat (1.750 hores de formació a 60 persones). Les accions formatives contemplen àmbits com les operacions bàsiques de cuina, operacions auxiliars d'elaboració a la indústria alimentària; operacions auxiliars de manteniment de sistemes i equips d'embarcacions esportives i d'esbarjo.

6. Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. Projecte 'Treball als barris' corresponent a l'any 2012. Aquest programa es desenvolupa conjuntament amb la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de VNG responsable del desenvolupament de la Llei de Barris (PINA). L'IMET assumirà el programa específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d'inserció. (Inserció de 4 tècnics a jornada sencera)

7. Programa de suport als projectes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, corresponent a l'any 2012.

Finalment la regidora Ariadna Llorens ha destacat l'esforç realitzat per l'equip tècnic de l'IMET encapçalat per la gerenta de l'institut, Mercè Duran, qui ha coordinat la demanda d'aquests plans en un termini molt curt de temps, amb l'objectiu d'arribar al 10% de la població aturada que hi ha actualment a la nostra ciutat. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local