Taula d'Innovació

Les empreses del Garraf reivindiquen la innovació com a estratègia de creixement

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una seixantena de persones –entre les quals hi havia representants d’empreses, del sector universitari i de l’administració local– van reunir-se divendres passat al Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú per debatre sobre la importància de la innovació en el desenvolupament i el creixement de les empreses. Els objectius de la trobada eren, sobretot, conèixer diverses experiències de recerca i innovació del teixit empresarial del Garraf –amb especial atenció a la petita i mitjana empresa– i accions de recerca realitzades des d’entitats ubicades a la comarca, com el Centre Tecnològic de la mateixa UPC o la Fundació Privada de l’Hospital Sant Antoni Abat.

La jornada de treball es va iniciar centrant-se en les perspectives que s’obren a partir de l’exercici 2014, sota el programa Horizon 2020 de la Unió Europea sobre recerca i innovació. A part d’un important increment de recursos econòmics, la iniciativa vol facilitar l’accés de les PIMES a aquests programes d’innovació. La ponència es va desenvolupar per part del director d’R+D internacional d’Acc1ó, David Rovirosa.

Per la seva part, Enric Fuster, coordinador de l’àrea d’innovació territorial d’Innopro Global Services, va explicar com es dissenya i com s’implementen les estratègies d’innovació pels fons estructurals europeus. I Ramon Maspons, coordinador de l’àrea d’innovació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, va resumir quines són les claus per a que un procés d’innovació sigui reeixit.

La sessió, que es va organitzar sota una perspectiva eminentment pràctica, també va comptar amb les experiències de Gregorio Viera, director de Monocrom, que va defensar que la innovació més important és la que els clients poden aconseguir amb els productes que adquireixen. Antoni Yuste, gerent d’ABAT, va fixar-se en les actuacions i projectes de la fundació i del Consorci Sanitari del Garraf. Daniel Romero, Business Development Manager de l’empresa Integral Desing & Development, es va mostrar com un exemple d’estratègia innovadora a l’empresa. Joan Carles Piñol, director de S. I. Barcelona, va exposar un nou sistema d’estimulació auditiva molt innovador en el mercat. Miguel Ángel González, director d’Innovació d’AKO Electrònica, va parlar de la seva aposta per la internacionalització, que els ha permès créixer de forma sostinguda en aquest període de crisi. I, finalment, David Garcia, director d’operacions de Quimera-Project, va fer una crida per la mobilitat sostenible com a motor de desenvolupament econòmic.

L’última intervenció va ser la d’Andreu Català, professor de la UPC i director del grup de recerca CETpD, que va exposar les potencialitats i les oportunitats que ofereixen la recerca i la innovació al territori. En aquest sentit, es va avaluar la possibilitat que, des de NODE Garraf i la resta d’organitzadors, es coordinin les potencials accions d’innovació que es puguin desenvolupar per iniciativa d’actors locals i establir, així, un espai de relació entre els centres universitaris, de recerca i el teixit empresarial del territori.

El primer que s’ha acordat és crear la Taula d’Innovació del Garraf, amb l’objectiu de fer un seguiment al llarg d’aquest any de totes aquelles iniciatives que es proposin i es desenvolupin a la comarca en aquest àmbit. Les empreses interessades poden dirigir-se a la taula a través de adreces de correu electrònic info@nodegarraf.cat, info.ctvg@upc.edu o investigacio@findacioabat.cat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local