Inserció laboral i social

La cooperativa de Roba Amiga inaugura botiga a Vilafranca

Alcalde Pere Regull: “Som de les ciutats que més serveis tenim cedits a empreses socials”

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ahir a la tarda va tenir lloc l’acte d’inauguració de la botiga Roba Amiga a Vilafranca, situada al carrer de Sant Pere.  La cooperativa de Roba Amiga fa el procés de gestió de la roba de segona mà a Catalunya més eficient, per reduir al màxim els residus tèxtils a través d'un model que promogui la inserció de persones en situació o amb risc d'exclusió social.

Tot i que fa uns mesos que la botiga de Vilafranca va obrir portes, ahir es va dur a terme la inauguració oficial, amb la presència de totes les entitats i/o organitzacions que hi donen suport: Ajuntament de Vilafranca, Generalitat de Catalunya, Obra Social La Caixa, Càritas, Fundació Formació i Treball, i Nou Set i Nou Verd.

Juli Silvestre, gerent de la cooperativa Nou Verd, que gestiona la botiga de Vilafranca va obrir el torn de parlaments destacant “el bon funcionament de la botiga que ja ha generat 4 llocs de treball. Volem agrair molt sincerament el suport i l’ajuda que rebem, i en especial, el de l’Ajuntament que sempre està a prop nostre en totes les activitats i projectes que engeguem. “

La Generalitat de Catalunya també ha volgut ser present en aquesta inauguració i ho ha fet de la mà del director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, que ha agraït “en nom del país la tasca que s’està duent a terme, en l’ajuda en la recerca de llocs de treball per un col.lectiu tan necessitat.”

Xavier López va felicitar també a Nou Verd pel Premi ADEG rebut el passat divendres en l’àmbit del Compromís i la Sostenibilitat. I ha reconegut que “aquests premis són molt importants i que haurien de ser més habituals.”

Per cloure l’acte es va donar pas a l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull,  qui va insistir novament en la rellevant tasca que es fa des d’aquestes cooperatives, i “la importància d’invertir correctament el diner públic, en un moment en què aquest és escàs. I això vol dir també dedicar els esforços a la promoció social”. L’Alcalde va destacar que “som de les ciutats que més serveis tenim cedits a empreses socials, valorem molt l’esforç que elles poden fer en la inclusió, i l’Administració ha de generar aquest suport tant com pugui.”

Finalment, l’alcalde Regull remarcava el bon servei que aquestes empreses han de donar, sense ell no hi ha la quadratura del cercle: “Servim a col·lectius socials i com a treballadors i consumidors hem de potenciar el cooperativisme social. Entenem que aquest és el camí de sortida d’aquesta situació econòmica tan greu, basant-nos sobretot en la solidaritat.”

L’acte ha comptat també amb l’assistència de diversos membres de l’equip de Govern com Aureli Ruiz, Joan Manel Montfort, Montse Arroyo i Jordi Solà.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local