Ajuntament de Sitges. Sitges engega el seu compromís amb el cooperativisme
Redacció |
Sitges
13-12-2013 10:37
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Tres persones i un capital inicial mínim de 3.000 euros són les bases legals per començar a tirar endavant una cooperativa. L’Ajuntament de Sitges, que al ple de novembre va aprovar per unanimitat el projecte “Sitges cooperatiu”, ha fet la primera conferència explicativa d’aquest model empresarial. Aquest dimecres al llarg del matí, l’auditori del Miramar ha acollit una xerrada de Víctor Galmés, representant la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que ha explicat els avantatges d’aquest sistema. Acte seguit, diverses cooperatives que funcionen amb èxit han explicat les seves experiències de formació i treball actual.
El regidor d’Emprenedoria i Ocupació, Jordi Mas, ha presidit l’acte i ha recordat el compromís de l’Ajuntament amb el foment del model empresarial cooperatiu. Mas ha explicat que “aquest dimecres hem fet una pinzellada del què és el cooperativisme, però tothom qui vulgui informar-se personalment, el primer que ha de fer és anar a Nivell 10, on l’ajudarem en el seu procés específic, de forma personalitzada”. Mas creu que el perfil de l’economia sitgetana s’adiu molt amb el sistema cooperatiu, perquè “tenim una economia molt orientada als serveis i hi ha moltes cooperatives de serveis que funcionen amb èxit”.
Al llarg de la xerrada, els diversos ponents han assegurat que el requisit legal mínim de ser tres persones i un capital mínim inicial de 3.000 euros no ha de ser l’obstacle fonamental per crear una cooperativa. Segons les cooperatives presents, la base de l’èxit és creure amb una idea de negoci i poder comptar amb algun servei (com és Nivell 10 a Sitges) que assessori externament els promotors de la idea. Rubèn Giménez, de la cooperativa Actua (dedicada a iniciatives socials), també ha advertit que “la implicació és fonamental i no tothom està capacitat per participar en una cooperativa”. En aquest sentit, els conferenciants han volgut deixar clar que cal ser un grup inicial entusiasta amb una idea, però al mateix temps cal anar amb compte a l’hora de fer el grup, per evitar persones que no vulguin assumir la implicació que genera una cooperativa.
El batlle de Sitges, Miquel Forns, junt amb el regidor d’Emprenedoria i Ocupació, Jordi Mas, i el gerent de la Mancomunitat Penedès-Garraf, Frederic Ràfols, han tancat l’acte amb el lliurament de diplomes als participants dels cursos “Emprenedoria: Idees pràctiques de com portar la teva empresa”. Miquel Forns ha explicat que “estem compromesos amb la creació d’ocupació i si pot ser a través d’un model com el de les cooperatives, molt millor. Així ho vam demostrar amb l’aprovació del projecte Sitges cooperatiu”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!