Empreses simulades

La Europen-Pen International es reuneix a Sant Pere de Ribes

El municipi és soci d’aquesta associació a través de la Fundació Inform, titular del programa SEFED

Redacció Sant Pere de Ribes 08-04-2014 17:26 Lectures 1048

Arxivat a:

Ajt Sant Pere de Ribes. La Europen-Pen International es reuneix a Sant Pere de Ribes

Ajt Sant Pere de Ribes. La Europen-Pen International es reuneix a Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes ha acollit la 42a reunió de l’Europen-Pen International, una associació on s’hi troben integrades la majoria d’empreses simulades d’arreu del món que existeixen. Actualment, en són unes 7.500, entre les quals hi figura el SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) de Sant Pere de Ribes del qual n’és titular la Fundació Inform, amb seu també al nostre municipi. Aquesta fundació ocupa durant aquest any la vicepresidència de l’Europen-Pen International i ha estat l’encarregada, a més, d’organitzar aquest acte a Sant Pere de Ribes. Els socis de l’Europen-Pen es reuneixen dos cops a l'any per parlar de millores en la xarxa i projectes comuns, entre altres temes, i aquesta vegada ha tocat al nostre municipi organitzar la primera reunió de l’any.

Al sopar de cloenda de la trobada (amb un programa de treball de tres dies) que es va fer ahir dilluns al vespre a la Finca Mas Solers, hi ha assistit diversos representants d’aquesta xarxa internacional com el seu president, Laurent Comte (Suïssa), el vicepresident i director-gerent de l’Inform, Miquel–Muç Vall (Sant Pere de Ribes), i els vocals Jan Wilmot (Bèlgica), Michael Loef (Alemanya) i Cristina Crisan (Itàlia). Per part de la Fundació Inform, a banda del director gerent Miquel–Muç Vall, ha comparegut el seu president, Juan Pedro Pérez, i la responsable de Relacions Internacionals i Comunicació Corporativa, Maria Benages. Així mateix, Olga Campany, directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gabaldà, han completat la presència institucional a la vetllada. 

En la seva intervenció d’ahir, l’alcaldessa, Anna Gabaldà, es va mostrar contenta d’acollir aquesta trobada internacional al municipi i, referint-se al SEFED, va mostrar la seva satisfacció “per tot el que ha significat i significa pel nostre municipi (...) i per la tasca que s’està portant a terme i que ha permès, fins al moment, que hi hagin passat més de 1600 persones amb una inserció laboral posterior d’un 70% en anys anteriors i d’un 50% actualment”. Gabaldà va elogiar també la formació contínua basada en la metodologia de la simulació d’empreses i considera que “segueix sent –i més ara amb els temps que corren- una inversió de futur en el terreny de la inserció laboral i la formació de persones i professionals”. Per això va mostrar el seu agraïment i suport a la tasca que s’està fent en aquest àmbit.

Des que es va iniciar el Programa SEFED, l'any 1987, ha tingut una estreta vinculació amb programes homòlegs a Europa i, posteriorment, amb altres països no comunitaris. D’aleshores ençà organitzat intercanvis d'alumnat amb l'estranger així com reunions de treball amb professionals d'altres països, i s’ha participat en partenariats i projectes europeus. A partir dels anys 1989 i 1990, hi va haver una gran expansió a tot Europa de projectes de simulació, i la Fundació Inform va començar a prendre-hi part molt activament en diferents aspectes.

El projecte Europen-Pen International va néixer l’any 1993 com a projecte finançat pel Fons Social Europeu i per l’estat federal alemany de Rin del Nord-Westflia. El 27 d’octubre de 1997, Europen es converteix en una associació sense finalitat de lucre amb els següents membres fundadors: Alemanya, Gran Bretanya, Àustria, Països Baixos, Suècia, Finlàndia, Canadà, Suïssa, Itàlia i la Fundació Inform de Sant Pere de Ribes com a representant del territori espanyol. L'any 2008 passa a anomenar-se Europen-Pen International, per tal de representar millor les entitats sòcies no europees de l'associació com la Xina, els Estats Units i Canadà.

La gran varietat de països a través dels quals es pot operar, ha augmentat la possibilitat d'aprenentatge de llengües estrangeres de l'alumnat SEFED, a través de la pràctica en les operacions de comerç exterior, dels intercanvis/estades de participants i de la presència a les Fires Internacionals d’Empreses Simulades.

Els representants d’Europen-Pen International seran al nostre municipi fins demà dimecres, 9 d’abril.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No