Qualitat Ambiental

Demanen a la Generalitat un estudi sobre l'activitat de les plantes de Cales de Pachs i Uniland Cimentera

Representants municipals es reuneixen amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat

Redacció Santa Margarida i els Monjos 24-11-2014 18:10 Lectures 2687
Ajt S.M. i els Monjos. Representants municipals es reuneixen amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat

Ajt S.M. i els Monjos. Representants municipals es reuneixen amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, acompanyada dels regidors Josep Anton Àvila, Joan Rubió i Sebastià Robles i de tècnics municipals, es van reunir aquest divendres al matí amb la directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat, Assumpta Farran, per tal de demanar un estudi que determini si l’activitat que duen a terme les plantes de Cales de Pachs i Uniland Cimentera pot comportar algun perill per a la salut o el medi ambient a la zona del Penedès.

La petició forma part de l’acord adoptat pel darrer plenari de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos en l’aprovació d’una moció presentada per diversos col·lectius ecologistes de la comarca.

A la reunió Farran va explicar als representants municipals que la Generalitat ja estableix un seguiment acurat sobre les emissions d’aquestes indústries, que realitzen les empreses acreditades per l’administració catalana. La directora general va destacar que Uniland, com totes les indústries, està sotmesa ja a molts controls i que és important garantir que aquests es facin bé. Si això es pot acompanyar de millores en la legislació, un augment en la periodicitat dels controls, la incorporació de nous paràmetres en les revisions i controls periòdics, modificacions a la baixa dels límits legals permesos, més precisió en les mesures que es realitzen per avaluar el compliment d’aquests nivells, etc., encara millor i més garanties.

La directora es va mostrar molt satisfeta amb el compliment dels paràmetres de qualitat ambiental de la comarca de l’Alt Penedès, a diferència d’altres comarques catalanes, tot i que considera que els efectes del medi ambient sobre la salut són difícils d’avaluar i va explicar que sovint molts dels paràmetres contaminants augmenten principalment per altres emissions que no provenen de l’origen industrial i que presenten dificultats per ser controlades. És el cas de moltes activitats contaminants que es fan a nivell particular i domèstic, com són les cremes en calderes de biomassa, llars de foc, patis, horts... així com la contaminació difosa produïda pel trànsit. En aquests casos no hi ha els mateixos controls i sovint, per ignorància i desconeixement, es cremen residus, sobretot plàstics i fustes pintades o envernissades, que generen emissions contaminants a nivell local.

Malgrat tot, va considerar necessari no abaixar la guàrdia i va afirmar que des de la Generalitat es seguirà treballant per millorar la legislació a fi de poder oferir cada vegada més garanties de qualitat ambiental.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No