Oficina d'Informació als Consumidor

Desenes d'usuaris sense connexió telefònica, ara a Vilanova

Molts usuaris s'han quedat sense servei telefònic per la vaga dels tècnics que subcontracta Telefònica-Movistar per a la instal·lació i reparació de fibra, cable i ADSL

EIX. Aquesta setmana s'ha començat a desplegar la fibra òptica al barri del Llimonet de Vilanova, una de les zones afectades pel tall del servei

EIX. Aquesta setmana s'ha començat a desplegar la fibra òptica al barri del Llimonet de Vilanova, una de les zones afectades pel tall del servei

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Desenes d'usuaris de Telefónica-Movistar s'han quedat sense servei a Vilanova i la Geltrú aquesta setmana per una avaria, segons la companyia, que va començar dilluns a primera hora del matí i que continua sense resoldre's afectant diverses zones de la ciutat. El tall en el servei de telefonia i d'internet està relacionat amb la vaga dels tècnics que subcontracta Telefònica-Movistar per a la instal·lació i reparació de fibra, cable i ADSL. Aquesta mateixa situació es va viure la setmana passada a l'Alt Penedès, on l’Oficina Municipal d’Informació als Consumidor informava que es podien reclamar compensacions econòmiques per les demores en els terminis legals de prestació dels serveis. 

El motiu de la vaga, que ja han desconvocat avui CCOO i UGT i manté CGT, és pressionar les empreses de telecomunicacions i Telefónica-Movistar per la retirada del contracte de bucle i perquè retirin les pèssimes condicions que imposen als treballadors de les seves contractes, que afecten a tots els subcontractats, autònoms dependents o no, ja que en molts casos estan en cessió il·legal com han demostrat diverses resolucions de les Inspeccions de Treball.

L’OMIC de Vilafranca del Penedès recomana als afectats que presentin les corresponents reclamacions per un mitjà pel qual quedi constància, per exemple, per telèfon, sempre i quan es sol·liciti i s’anoti el número de referència, per correu electrònic, correu postal o a través del web de la companyia.

Finalment,  si el tall del servei provoca un perjudici econòmic que es pugui  demostrar, l'usuari pot  exigir a la companyia una indemnització en funció del mateix, més enllà de la compensació directa que fixa la legislació. També es pot tramitar la reclamació contra Telefònica a través de la Junta Arbitral de Consum de Vilafranca, atès que aquesta companyia està adherida a l’arbitratge de consum.   

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local