Xarxa empresarial

Vilanova vol impulsar una plataforma cooperativa de suport a la indústria creativa

L'objectiu d'aquesta nova eina és oferir solucions de xarxa empresarial als professionals creatius prèviament a la seva constitució com a emprenedors o autònoms

Vilanova vol impulsar una plataforma cooperativa de suport a la indústria creativa. Ajuntament de Vilanova

Vilanova vol impulsar una plataforma cooperativa de suport a la indústria creativa. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, Xavier López i la subdirectora general d'Economia Social i Cooperativa, Roser Hernández, es van reunir aquest divendres al matí amb la regidora d'Innovació i Tecnologies de la Informació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, a Neàpolis. L'objectiu de la visita a l'Agència Pública d'Innovació i de la trobada posterior, a la qual també hi va assistir el director gerent de Neàpolis, Joan Carles Lluch, va ser presentar davant dels responsables de la Generalitat el projecte de plataforma de suport a la Indústria Creativa local, a través de propostes d'economia col·laborativa i cooperatives.

Segons ha explicat la regidora d'Innovació de VNG "entre els principals objectius que aquesta plataforma planteja hi ha proporcionar solucions innovadores a les demandes de xarxa empresarial i pre-emprenedora de la indústria creativa a través de mitjans digitals. Es tracta de donar suport i assessorament a tots els professionals de l'àmbit de la creativitat, il·lustradors, dissenyadors, creadors multimedia, entre d'altres". Des de Neàpolis, ha manifestat la regidora Llorens "veiem una necessitat i una oportunitat poder facilitar als joves i creadors el pas de la formació al món laboral a través d'una plataforma que permeti la professionalització dels joves prèviament al fet de convertir-se en emprenedors autònoms".

Aquest projecte que es vol impulsar des de Neàpolis pren com a referència el programa de la Unió Europea 'Europa Creativa' de suport als sectors culturals i de mitjans de comunicació i proposa crear una línia estratègica de suport a la indústria creativa de la ciutat, generant eines i serveis basats en el concepte de cooperativa d'innovació social que es gestionaria a través d'una plataforma tecnològica. En aquest sentit, segons ha explicat el director general d'Economia Social Cooperativa, Xavier López, recentment "el Parlament català acaba d'aprovar una nova llei de Cooperatives on està previst que, per reglament, es regulin les cooperatives de foment empresarial". Pel desenvolupament d'aquesta llei, ha afegit Xavier López "pot resultar interessant aquest model que planteja Neàpolis com un model de la realitat a la qual ha de donar resposta el reglament que acompanyi la nova llei".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local