ELECCIONS 27-S

Els constructors lamenten que les patronals es polititzin i discuteixin "si anirem al cel o a l'infern"

El gremi de Barcelona i Comarques veu Catalunya com un lloc apreciat per invertir i reclama reformes per fer aflorar l'economia submergida

El president del Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques, Joaquín Osorio, reunit amb els presidents comarcals. ACN

El president del Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques, Joaquín Osorio, reunit amb els presidents comarcals. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques lamenta que altres gremis i patronals catalanes s'estiguin polititzant i es dediquin a intentar influir la ciutadania especulant sobre què pot passar davant una eventual independència de Catalunya. "Les patronals han de lluitar per afavorir les seves empreses. Les declaracions sobre si anirem al cel o a l'infern no són bones ni necessàries", ha etzibat el president del gremi, Joaquín Osorio. En aquest sentit, el gremi veu Catalunya com un lloc "apreciat" per invertir i reclama reformes per fer aflorar l'economia submergida. Els constructors reclamen una rebaixa de l'IVA en el camp de la rehabilitació i reformes i més controls de l'administració.

"Hem declinat pronunciar-nos perquè representem prop de 2.000 empreses i hi ha tot tipus de sensibilitats. Seria injust parlar en nom de tots". El Gremi de Constructors de Barcelona i Comarques, que aglutina petites i mitjanes empreses de vuit comarques -Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Maresme, Anoia, Bages, Baix Llobregat i Garraf-, evita així entrar en el debat polític sobre el 27-S.

El president del gremi, Joaquín Osorio, recorda que les patronals han de treballar en benefici de les empreses i creu que no haurien d'entrar en política. En aquest sentit, considera desafortunades les declaracions d'altres gremis catalans que pretenen influir en el vot. "Cadascú sap que vol per a Catalunya i diumenge cadascú farà el que li digui el cor i les seves conviccions, però parlar en nom del gremi seria generar malestar", ha etzibat.

Pel que fa al futur del sector, Osorio preveu un creixement del sector en diversos àmbits. Al sector públic, diu, calen "inversions en infraestructures que Madrid no està fent". Pel que fa al sector privat veu la construcció d'habitatges "clarament a l'alça" i entreveu un creixement també en el sector serveis: "Catalunya es un lloc molt apreciat fora i molts inversors volen posar els seus diners aquí". Pel que fa a la rehabilitació reconeix que "encara ha de créixer més" i demana "ajuda de l'administració".

En aquest sentit, el president del gremi recorda que les reivindicacions que sí comparteix el conjunt d'empreses del sector són les mesures per fer aflorar l'economia submergida, que es calcula que és "almenys un 30%" del mercat. Els constructors volen un IVA més reduït en l'àmbit de la rehabilitació i les reformes, més controls de l'administració i una millor coordinació dels coses policials i la inspecció de treball.

El gremi també reclama "tenir cura de la formació" i lamenta que arrel dels casos de corrupció apareguts a Andalusia relacionats amb el frau en els cursos de formació hagi limitat també l'acció dels constructors catalans. "Estem descuidats per l'administració i a més estem mal considerats per tot e que ha passat", es lamenta Osorio, que reclama que es consideri els constructors com una "peça clau de l'economia i creació d'ocupació".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local