Al supermercat de Vilafranca

El Suprem reitera la improcedència d'un acomiadament a Mercadona per regalar peix que anaria a les escombraries

La gerent de la secció de peixateria duia dinou anys treballant al supermercat i va ser acusada per l'empresa de frau i d'abús de confiança

ACN Vilafranca del Penedès 21-10-2015 12:44 Lectures 4785
Peixateria. EIX

Peixateria. EIX

La Sala del Social del Tribunal Suprem ha declarat ferma la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va acordar la improcedència de l'acomiadament disciplinari d'una treballadora de Mercadona, gerent de la secció de peixateria a Vilafranca del Penedès, que va regalar a una clienta peix que hauria estat destinat a les escombraries. Els fets van tenir lloc el 5 d'octubre del 2013 i els responsables del supermercat van acomiadar la dona, que duia dinou anys a l'empresa, amb l'argument que havia actuat de manera fraudulenta i amb abús de confiança. Un dels articles del conveni col·lectiu de Mercadona prohibeix, expressament, "l'apropiació indeguda de productes destinats a les escombraries o a la promoció".

La treballadora va admetre els fets i va reconèixer que va actuar així per aprofitar un producte que d'altra manera hauria acabat llençat. Un jutjat del Social de Barcelona va considerar l'acomiadament improcedent per entendre, però, que en la conducta de la treballadora no hi va haver robatori, furt, malversació o apropiació indeguda. Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ratificar aquesta sentència, assenyalant que, en tot cas, la treballadora podia haver comès una falta greu per desobeir els superior en l'exercici de les seves funcions.

Mercadona va interposar recurs de cassació per a la unificació de doctrina al Tribunal Suprem, al·legant que hi havia una sentència sobre un cas similar que decidia de manera diferent. El Suprem, però, considera ara que no hi ha contradicció entre les dues sentències, perquè tot i haver-hi semblances, les imputacions, els fets acreditats i les circumstàncies valorades pels tribunals són diferents.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No