Comissió Nacional del Mercat de Valors

Abertis guanya prop de 1.800 milions d'euros fins setembre, tres vegades més que el 2014

El tràfic de l'estiu per la xarxa d'autopistes espanyoles confirma el canvi de tendència iniciat fa sis trimestres amb un augment del 5,9%, el major increment des del 2001

ACN Barcelona 28-10-2015 9:14 Lectures 1603
Imatge d'arxiu de l'enllaç entre AP-7 i AP-2, autopistes gestionades per Abertis. ACN

Imatge d'arxiu de l'enllaç entre AP-7 i AP-2, autopistes gestionades per Abertis. ACN

Abertis ha guanyat 1.797 milions d'euros fins el setembre, cosa que suposa més que multiplicar per tres els 551 milions d'euros que va obtenir en el mateix període del 2014, segons un fet rellevant de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest resultat extraordinari està marcat per les plusvàlues obtingudes per la col·locació en borsa del 66% de les accions de la filial Cellnex, l'antiga Abertis Telecom. En un perímetre comparable, descomptant els extraordinaris de Cellnex, el creixement del benefici el tercer trimestre hagués estat del 6%. El tràfic d'autopistes a l'estat espanyol confirma aquest tercer trimestre el canvi de tendència i creix el 5,9%, el major increment des del 2001.

L'increment del 5,9% del benefici del tercer trimestre, sense els ingressos extraordinaris de la col·locació den borsa de la filial Cellnex, ha estat condicionat per la bona evolució del tràfic d'autopistes durant el tercer trimestre, en plena temporada d'estiu. En el cas de l'estat espanyol, ''es consolida el canvi de tendència'' iniciat fa sis trimestres, amb un creixement dels ingressos del 5,9%, el major creixement registrat per la companyia des del tercer trimestre de l'any 2001.

L'entorn de recuperació econòmica es pot observar en les xifres que registre el tràfic de camions, amb un creixement del 9%. En la xarxa d'autopistes internacional, els augments de tràfic també són notables destacant la xarxa d'autopistes de Xile, amb un 8,3% d'augment i França amb el 2,1%.

La internacionalització del grup gestor d'infraestructures està consolidada amb les xifres del tercer trimestre que indiquen que el 70% dels ingressos de la companyia que presideix Salvador Alemany ja provenen de fora de l'estat espanyol. El mercat francès és el més important del grup, amb un 37% dels ingressos totals, seguit de l'estat espanyol amb el 31%, Brasil amb el 18% i Xile en un 5% del total.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) es va situar al setembre en 2.129 milions d'euros, amb una caiguda del 6%. Si es descompten els resultats no recurrents, l'Ebitda amb perímetre constant va augmentar un 5%.

Entre els mesos de gener i setembre, Abertis ha invertit 572 milions d'euros, dels quals, 529 milions es van destinar a operacions d'expansió i 43 milions a inversions operatives. Els principals projectes d'expansió durant aquest període es van concentrar a Brasil, que va absorbir 278 milions.

Finalment, els ingressos derivats de la col·locació en borsa del 66% de les accions de Cellnex han ajudat a fer una ''important'' reducció de l'endeutament net del grup que es va tancar el mes de setembre amb 10.767 milions d'euros, davant els 13.789 que es va tancar l'exercici del 2014, cosa que suposa una reducció de l'entorn del 25%.

La ràtio de deute neta comparada amb l'Ebitda s'ha situat en el 3,7 vegades. El 94% de l'endeutament és a llarg termini i el 89% amb un tipus fixe.

El consell d'administració d'Abertis reunit aquest dimarts va acordar el pagament d'un dividend a compte de l'exercici del 2015 per un import brut de 0,33 euros per acció. El pagament d'aquest dividend es farà efectiu el 3 de novembre pròxim. 


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No