Mostra multisectorial

La Fira de Novembre de Vilanova suma 60.000 visitants més que l'any passat

El govern municipal atribueix l'increment al bon temps i afirma que les xifres refermen la capitalitat de la ciutat dins el gran Penedès

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 17-11-2015 19:04 Lectures 1983
Fira de Novembre 2015. EIX

Fira de Novembre 2015. EIX

GALERIA D'IMATGES DE LA FIRA DE NOVEMBRE

GALERIA D'IMATGES DEL I SALÓ DEL CARNAVAL

La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú celebrada entre divendres i diumenge va rebre 60.000 visitants més que l'edició anterior. Segons les dades fetes públiques pel govern municipal, 240.000 persones van visitar el recinte firal a cel obert, mentre que l'any anterior en van ser 180.000. L'increment més important es va constatar diumenge, quan hi va haver un 128% més de visitants que l'any 2014 –aleshores va coincidir amb la consulta sobiranista del 9-N i va ploure de forma intermitent-. Així, el govern ha atribuït bona part de l'augment al bon temps que hi ha hagut durant el cap de setmana. Pel regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, les xifres refermen la "capitalitat" de Vilanova i la Geltrú dins el gran Penedès.

Les dades presentades aquest dimarts constaten que s'ha incrementat la proporció de visitants a la Fira provinents de l'Alt Penedès, els quals han passat de representar un 5,5% a ser-ne un 10%. Al mateix temps, el govern vilanoví apunta a un tímid creixement dels ciutadans arribats des del Barcelonès, el Vallès Oriental i Occidental i l'Anoia. Això fa descendir el volum de visitants del Garraf, que l'any passat significava el 82% del total i ara n'és el 67%.

A banda de valorar positivament l'increment de visitants, el govern també ha aplaudit la rebuda que ha tingut el Saló del Carnaval, incorporat dins la Fira de Novembre. Tot i no quantificar quin és l'impacte econòmic que ha tingut l'espai, des del consistori s'ha assegurat que els expositors s'han mostrat satisfets. Per aquest motiu, el govern ha garantit que el Saló tindrà una segona edició l'any vinent, amb especial reforç de l'espai industrial i comercial.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No