Nadal 2015

Èxit rotund de la 13a. edició de la Fira de Santa Llúcia de Canyelles

Els llums, la música nadalenca, centenars de cotxes buscant aparcament i una multitud de gent passejant pels carrers de Canyelles corroboren la bona marxa de la fira

Marta González Canyelles 07-12-2015 19:50 Lectures 3037
Fira de Santa Llúcia de Canyelles. Marta González

Fira de Santa Llúcia de Canyelles. Marta González

GALERIA D'IMATGES

Els carrers decorats amb els llums de nadal, música nadalenca de fons, centenars de cotxes buscant un lloc on aparcar i una multitud de gent passejant pels carrers de Canyelles corroboren una edició més l’èxit de la Fira de Santa Llúcia. Els visitants de totes les edats han pogut gaudir de diverses activitats i parades per a tots els gustos. Els més petits han preferit la zona del Pol Nord on han pogut anar a conèixer al Pare Noel a casa seva i participar en molts tallers. Un pessebre dels Minions i un arbre de nadal decorat amb els dibuixos animats han caracteritzat aquesta zona.  Un dels grans èxits ha estat la casa de Frozen, on els menuts han pogut fer-se fotografies amb els protagonistes. A més, aquells que han volgut també han pogut donar la carta al patge reial “Vibó”, han cagat el tió i han passejat en poni. Això sí, s’han vist llargues cues però una gran il·lusió i nervis per començar a escalfar motors per al Nadal.

A la plaça Onze de Setembre brillaven els grans protagonistes del Nadal: l’arbre de Nadal, enguany també arbre dels desitjos, i un Pessebre relluent i molt senzill.  Ambdós han estat acompanyats dels Gegants de Canyelles i han estat els protagonistes de milers de fotografies.

Una varietat d’expositors han estat repartits per la rambla, el carrer Major, la plaça de l’Ajuntament o la pista del Casal entre d’altres. Entre els expositors nadalencs s’han pogut adquirir tions de totes les mides, arbres de nadal, pessebres, flors i plantes, centres de taula, etc. Tot per preparar els dies amb més màgia de l’any.

Però la Fira ha comptat també amb altres expositors. I és que passar per la Rambla sense que entrés gana era impossible. Tot de parades d’alimentació n’eren les responsables: embotits, pans artesans, coques, dolços i torrons... I per acabar d’omplir la panxa s’ha pogut degustar l’Escudella feta pel Grup Dona al costat de la Sala Multicultural.

El “rei” del Casal ha estat un gran pessebre amb diferents zones: Egipte, els romans, el naixement del Nen Jesús... Un pessebre curiós ja que perquè s’encenguessin les llums durant un minut s’ha hagut de posar 1€ destinat per comprar regals per aquelles famílies al llindar de pobresa.

Finalment, no han pogut faltar les associacions i protectores d’animals de Canyelles per acabar de donar el toc de solidaritat del poble. Ve adoptant o comprant detallats els visitants han pogut aportar el seu granet de sorra per ajudar els més desfavorits.


Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No