Finançament Ètic i Social

Neix una plataforma per buscar mecenatge d'empreses i particulars a projectes socials, culturals i científics

El Finançament Ètic i Social (FES) també disposa de la primera moneda i elaborarà un rànquing de cotització social

Neix una plataforma per buscar mecenatge d'empreses i particulars a projectes socials, culturals i científics. ACN

Neix una plataforma per buscar mecenatge d'empreses i particulars a projectes socials, culturals i científics. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La primera xarxa social de notícies, Fan News Club (www.fannewsclub.cat), ha creat una nova plataforma de mecenatge de projectes sense ànim de lucre que per primera vegada es disposen d'una moneda particular. És el FES, el Finançament Ètic i Social, que ha de permetre dotar de recursos econòmics projectes eminentment social però també científics o culturals. La plataforma va dirigida a particulars i empreses, i de fet, la participació d'aquestes companyies permetrà elaborar el rànquing empresarial de cotització social FES. Per donar visibilitat tant a les empreses que hi participin com als projectes que es tirin endavant, s'utilitzarà la xarxa social FAN i s'hi dedicarà un 25% dels FES recaptats.

Una plataforma de mecenatge per a projectes eminentment socials, un rànquing de cotització social empresarial i una moneda social. Tot això és el FES, el Finançament Ètic i Social, que ha tirat endavant una nova xarxa social, Fan News Club, per finançar iniciatives socials, culturals o científiques que els costa trobar espai als circuits habituals i requereixen fons econòmics per tirar endavant.

La Borsa de Barcelona ha estat l'escenari de la presentació d'aquesta nova plataforma que té l'objectiu de ''fer xarxa'' tal i com ho ha reconegut Toni Ayala, director i fundador de FAN News Club i FES, i per aquest motiu un dels aspectes diferencials amb altres plataformes d'arrel similar, és la difusió. Així, de cada aportació particular o empresarial, un 25% es destina a la difusió a través del FAN News Club. El motiu: donar a conèixer projectes, iniciatives i entitats que normalment tenen un accés més difícil a les xarxes socials.

La moneda també ha estat una de les grans apostes d'aquest projecte ''perquè no es confongués'' l'euro d'inversions habituals amb una moneda que es vol associar a inversions socials i difusió social. EN aquest sentit, el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, també ha valorat aquesta nova moneda com una bona eina perquè juga amb nous elements diferenciats de projectes similars que ja han vist la llum. Per Illa, es combina l'element borsari amb elements socials, parlant de balanços i cotitzacions socials.

I és que una de les característiques del projectes és el Rànguing de Cotització Social que es vol tirar endavant a través del lloc web del FES. A partir de les aportacions de cada companyia, la primera ha estat Aigües Sant Aniol que ha finançat un projecte cultural de mapping, s'elaborarà una llista amb les empreses més responsables socialment, i també institucions, i apareixeran publicades a Internet. D'aquesta manera es vol donar un impuls a aquesta responsabilitat social i aconseguir que més companyies dediquin part dels beneficis a aquest tipus de projectes.

El director general d'Acció Cívica, Ramon Tarrassa, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, sobretot en una època en què els recursos de les administracions són escassos i en canvi, les necessitats del tercer sector han anat en augment. Per Tarrassa, és més que una estratègia de finançament perquè permetrà ''multiplicar oportunitats'' i donar més valor a la feina que fan les entitats socials del país.

L'objectiu, màxim finançament per a tots els projectes

A través del web www.festefan.org es vehicularan tots aquests projectes ètics i socials, emmarcats en 4 categories: social, cultural, científica i 'fes i des-fes' , que inclou una miscel·lània de temes. Durant 90 dies, el projecte estarà exposat per recaptar els fons necessaris, ja sigui de particulars com d'empreses i si no ho aconsegueix, encara s'allargarà dues setmanes més el període d'exposició buscant una empresa concreta que el patrocini. Si així tampoc aconsegueix finançament, els 30 dies posteriors es podrà valorar l'opció d'utilitzar el POT FES, la guardiola que es construeix a partir de donacions de particulars i empreses que no volen triar un projecte concret. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local