La Grossa de Nadal

Catalunya s'endú un pessic del segon premi i la part sencera d'un cinquè

La grossa de Nadal s'ha venut íntegrament a Roquetas de Mar, a Almeria

ACN Madrid 22-12-2015 23:15 Lectures 1029
Foto general del moment en que han obert cava a l'administració número 1 de Santa Perpètua de Mogoda per celebrar el segon premi de la grossa de Nadal

Foto general del moment en que han obert cava a l'administració número 1 de Santa Perpètua de Mogoda per celebrar el segon premi de la grossa de Nadal

Catalunya s'ha endut un pessic del segon premi, el 12.775, i la part sencera d'un cinquè premi de la rifa de Nadal, el . Del segon premi s'han repartit quinze sèries a Roda de Berà i una altra a Santa Perpètua de Mogoda, uns 20 milions d'euros entre les dues poblacions, mentre que el cinquè premi 73867 ha recaigut íntegrament a Caldes de Montbui i ha escampat 9,6 milions d'euros entre els beneficiats. Aquest any la grossa, el 79140, que ha sortit cap a un quart d'una del migdia, s'ha venut íntegrament a Roquetas de Mar, a Almeria, i els afortunats amb aquest número rebran 400.000 euros per cada dècim que tinguin.

La grossa d'aquest any ha esquitxat uns 45 milions a Catalunya. Roda de Berà ha estat la protagonista de la rifa de Nadal d'aquest any a Catalunya. En aquesta població del tarragonès s'han repartit quinze sèries valorades amb 1,25 milions cada una, que sumen un total de 18,75 milions d'euros. Una quarantena de treballadors de la residència d'avis Mirador de Berà van comprar els números del segon premi per finestreta i s'han repartit aquests més de 18 milions.

El segon premi també ha anat a parar al Pont de Vilomara, on s'han repartit 83 dècims, un total de 10,375 milions d'euros. Els dècims els ha repartit un matrimoni que fa més de quaranta anys porta dècims d'aquest mateix número de la Hermandad de Osuna, a Sevilla. I, finalment, Santa Perpètua de Mogoda també ha esgarrapat una sèrie d'aquest segon premi, 1,25 milions.

També, el 12775 s'ha repartit a la resta de l'Estat, sobretot ha anat a Sevilla, però també a Còrdova , Granada i Toledo.

Entre els premis més importants repartits a Catalunya hi ha un cinquè premi, el 73867, que ha anat íntegrament a Caldes de Montbui. En total, són 160 sèries que han estat premiades amb 60.000 euros cada una, que sumen 9,6 milions.

D'altra banda, també s'han repartit dècims de diferents premis a Catalunya. Del tercer premi, el 05163, dotat amb 500.000 euros la sèrie, s'han repartit alguns dècims a Barcelona, Abrera, Calaf, Terrassa, Manresa, la Jonquera, Sant Joan les Fonts, Colera, Tàrrega i l'Ametlla de Mar. De fet, aquest tercer premi ha caigut sobretot als municipis de Tijola (Almeria), Oropesa del Mar (Castelló) i Grañen (Osca).

Els dos quarts premis, de 200.000 euros la sèrie, han estat el 52215 i el 71119. D'aquests, només el segon quart premi, el 71119, ha caigut parcialment a Catalunya i s'ha repartit entre Terrassa, Abrera, Sort, Castelldefels, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Barcelona, Manresa, Granollers, Cornellà, Tona, Figueres, la Seu d'Urgell i Cambrils.

Dels vuit cinquens premis, valorats en 60.000 euros la sèrie, sis han esquitxat Catalunya. El 18102 s'ha venut a Figueres, Tàrrega i Viladecans, amb un dècim a cada municipi. El 70481 s'ha repartit a Sort i Tarragona. En aquest cas, el premi ha deixat gairebé 2 milions a la capital del Tarragonès. Per la seva banda, el 43221, ha estat venut a l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, Terrassa, Santa Perpètua de la Mogoda, Olot i Girona, i el 00943, també s'ha venut a Badalona, Barcelona, Blanes, Montferrer i Castellbó, Vilobí d'Onyar i Igualada; el 89023, a Barcelona, mentre que el 73867 ha caigut íntegrament a Caldes de Montbui, que ha repartit 9,6 milions d'euros. Els altres dos cinquens premis han anat passat de llarg a Catalunya.

Trasllat afortunat del Gato Negro, que diu adéu al número 40 del carrer de Pelai

Els números acabats en 40 havien estat alguns dels més sol·licitats enguany a l'administració de loteria Gato Negro, un dels punts de venda amb més tradició de Barcelona, ja que aquesta ha estat l'última campanya a la porteria del número 40 del carrer de Pelai. Abans de l'estiu, tenen previst traslladar-se al número 1 del mateix carrer. Amb el 79140 afortunat amb la grossa de Nadal, el responsable de l'administració, Teo Baró, calcula que poden haver arribat a repartir mig milió d'euros, aproximadament. Un dels números fixos de la casa, el 29440, "va arrasar" amb els 1.600 dècims venuts de la sèrie. Els clients han guanyat 120 euros per dècim. A més, tenien dos grups acabats en 40 i números esquitxats, que també s'havien esgotat. "El 0 és un número que no sol agradar i, en canvi, és un dels que més vegades ha tocat en la història de la loteria", ha assenyalat Baró, que representa la quarta generació d'aquest establiment.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No