Setmana Santa

Els allotjaments turístics esperen superar l'ocupació de l'any passat durant la Setmana Santa

Els hotelers de Sitges preveuen assolir el 85% d'ocupació

Redacció Sitges 18-03-2016 18:17 Lectures 1672
Un client s'instal·la a un hotel de Sitges. ACN

Un client s'instal·la a un hotel de Sitges. ACN

El sector turístic català encara les vacances de Setmana Santa amb l'expectativa de millorar les xifres de l'any passat. De mitjana, els allotjaments preveuen rondar el 80% d'ocupació els dies festius. A la ciutat de Barcelona, hi despunten les reserves als apartaments turístics, mentre que a la resta de la costa els hotels confien que faci bon temps i això animi les reserves d'última hora. A la Catalunya Central i al Camp de Tarragona també estan pendents de la meteorologia, si bé a les Terres de l'Ebre l'ocupació ja s'enfila fins el 90%. Pel que fa a Lleida, els establiments afronten la millor Setmana Santa dels últims sis anys, sobretot per la coincidència de la temporada d'esquí amb l'arrencada dels esports d'aventura. Finalment, al Pirineu gironí les últimes nevades també animen les previsions, en contrast a la poca activitat que s'espera a la Costa Brava.

Els hotels de la ciutat de Barcelona mantindran una ocupació del 75% en els dies de Setmana Santa per arribar fins els 80% durant el cap de setmana, segons el gremi d’hotels de Barcelona que presideix l‘empresari Jordi Clos. Les 9.600 places d’apartaments turístics que té la capital catalana mantindran una ocupació durant aquests dies festius del 82% per sobre del 78,5% que es va registrar en el mateix període de l’any anterior, segons ha informat Enrique Alcántara, president de la patronal d’apartaments turístics a la capital catalana Apartur. El 9.200 amfitrions de la plataforma Airbnb a Barcelona han vist com el nombre de reserves aquests dies ha augmentat un 14% en relació amb l’any anterior.

L'àrea metropolitana, pendent de la meteorologia

Els establiments turístics de l'àrea metropolitana de Barcelona afronten amb optimisme la Setmana Santa. A la costa nord de Barcelona, l'ocupació hotelera s'estima que serà millor que altres anys i Calella, capital turística del Maresme, preveuen fregar el 90% d'ocupació. A l’extrem sud, les previsions apunten a xifres similars a les de l'any passat: a la zona del Garraf, els hotelers de Sitges preveuen assolir el 85% d'ocupació, mentre que a l'entorn de Castelldefels (Baix Llobregat) es preveu superar el 60% d'ocupació. A la fi, però, tots coincideixen a dir que la meteorologia i les reserves d'última hora seran clau per consolidar aquestes previsions. Pel que fa als càmpings, es preveu un ple absolut aquesta Setmana Santa, tant pel que fa a les destinacions de costa com a l'interior de les comarques de Barcelona.

La neu i el turisme rural i religiós, claus de la Catalunya Central

El sector turístic de la Catalunya Central es mostra optimista de cara Setmana Santa i espera assolir ocupacions elevades, sobretot de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. El turisme rural continuarà sent l'opció més escollida pels visitants i els allotjaments a hores d'ara registren ocupacions d'entre el 60 i el 90%, però confien en incrementar-les amb les reserves d'última hora. D'entre els punts turístics més visitats del territori, hi ha Montserrat, on els allotjaments del recinte del Monestir ja gairebé han penjat el cartell de 'complet'. D'altra banda, la neu també beneficiarà territoris com el Berguedà i el Solsonès, on les pistes d'esquí del Port del Comte podran obrir la totalitat de les instal·lacions.

Incertesa al Camp de Tarragona i bona ocupació a l'Ebre

El sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es mostra molt prudent a l'hora de fer previsions de cara a les vacances de Setmana Santa. Des de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda tindran oberts una cinquantena d'establiments –un 60% dels seus associats– i no s'atreveixen a donar una xifra de previsió, tot i que són optimistes. Els càmpings de la demarcació oferiran unes 65.000 places i esperen una mitjana d'un 60% d'ocupació –alguns, fins i tot preveuen arribar al 100%–. A les Terres de l'Ebre, els allotjaments rurals calculen superar el 90% durant els dies forts, però tenen poques esperances en la resta de la setmana. Tots ells estan pendents tant de la meteorologia com de les reserves d'última hora per poder assolir unes bones dades.

Les comarques lleidatanes revifen i freguen el ple

Els establiments turístics lleidatans preveuen una molt bona ocupació durant aquesta Setmana Santa que se situarà de mitjana entre el 90 i el 95% durant el pont que va del Dijous Sant al Dilluns de Pasqua, fregant el complet als allotjaments rurals i als hotels pròxims a estacions d'esquí. Cal tenir en compte que les 11 estacions d'esquí lleidatanes estaran obertes amb bones condicions de neu, fet que se solapa amb l'inici de la temporada d'esports d'aventura. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que entre el 19 i el 28 de març visitin la demarcació uns 75.000 turistes, que faran 180.000 pernoctacions, un 15% més que el mateix període del 2015, la qual cosa suposa la millor dada dels darrers sis anys. L'impacte econòmic que deixaran al territori s'estima que superarà els 30 milions d'euros.

Ocupació alta al Pirineu gironí i poca activitat a la Costa Brava

El Pirineu gironí s’imposa en les previsions d’ocupació per a aquesta Setmana Santa. El fet que la festivitat caigui aviat en el calendari i que hagin caigut nevades en les darreres hores fa que les reserves pugin als hotels de muntanya, on es preveuen ocupacions a l’entorn del 70%. En canvi, a la costa molts hotels no obren (a Lloret, per exemple, el 60% estarà tancat) i les ocupacions es preveuen a l’entorn del 50-70%, segons les zones. La climatologia serà clau per convèncer els indecisos de reservar o bé a prop del mar o bé a la muntanya. L’Associació d’Apartaments Turístics preveu ocupacions del 60-70% a les comarques d’interior. Per al sector del càmping, la Setmana Santa no suposa arrencada de la temporada ja que només obriran el 30%, sobretot aquells càmpings més petits.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No