Fira a Ribes

Més de 3.000 visitants a l'Agromercat, la fira dels productes artesans

Una de les novetats d’aquest 2016 ha estat la realització dels tallers d’enologia de la iniciativa enoturística La Carretera del Vi

Redacció Sant Pere de Ribes 19-05-2016 9:18 Lectures 2276
Més de 3.000 visitants a l'Agromercat, la fira dels productes artesans. Ajt Sant Pere de Ribes

Més de 3.000 visitants a l'Agromercat, la fira dels productes artesans. Ajt Sant Pere de Ribes

La fira dels productes artesans agroalimentaris locals i de proximitat, l’Agromercat, ha tancat la seva onzena edició, celebrada el passat cap de setmana, amb les expectatives consolidades i un gran èxit de participació a tots els nivells. I és que enguany han passat per aquest esdeveniment 3.000 visitants i s’han pogut degustar i comprar més de 100 productes diferents entre vins, caves, formatges o fruits de l’horta, entre molts d’altres. El regidor de comerç local de Ribes, Josep Moya, ha valorat molt positivament l’esdeveniment i ha explicat que “aquest valoració és compartida amb els productors i participants que així ens ho han fet saber”. No obstant, “de cara a la propera edició mirarem de millorar algun aspecte i potenciar més els jocs o les activitats infantils que tenen una gran demanada”, ha afegit Moya.

Una de les novetats d’aquest 2016 ha estat la realització dels tallers d’enologia de la iniciativa enoturística La Carretera del Vi i que ha comptat amb el suport dels cellers locals. També alguns tallers gastronòmics o les activitats adreçades als més petits per apropar-los al món de la cuina, als productes de qualitat, al reciclatge o a tenir cura dels animals, han estat propostes inèdites d’engany. A més a més, en les diferents jornades de l’Agromercat hi ha hagut actuacions de balls populars locals i la participació dels Grallers, els Gegants, els Timbalers Petits i els Cabeçuts de Ribes.

Així mateix, un altre dels aspectes a destacar són les rutes teatralizades “Els Americanos de Ribes”, que han tingut una molt bona participació i valoració del públic. El tàndem format per l’historiador local, Carles Miret, i els actors que han interpretat diferents papers d’americanos ha estat clau perquè la vuitantena de persones assistents durant els dos dies de la representació poguessin conèixer i viure moments que han format part de la història del municipi.

D’aquesta manera, doncs, s’ha assolit un dels objectius marcats de l’Agromercat: potenciar i difondre la producció agroalimentària de qualitat posant en valor el seu paisatge i entorn natural, així com el seu patrimoni.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No