Herbes remeieres

El Remeiart reuneix aquest diumenge tot coneixement sobre herbes remeieres

Santa Margarida i els Monjos acull una nova edició de la Fira Remeiart al Castell de Penyafort

Redacció Santa Margarida i els Monjos 14-06-2016 11:59 Lectures 2469
Remeiart. EIX

Remeiart. EIX

El certamen, organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, es durà a terme al Castell de Penyafort entre les 10 del matí i les 9 del vespre i està dedicat a les herbes remeieres, la cosmètica natural i la salut, amb la participació de més de 40 parades que oferiran productes de venda relacionats amb les herbes, la cosmètica, l’alimentació o l’artesania feta amb herbes.

Al programa de la Fira hi figuren també més de 30 activitats per fer durant tot el dia amb caminades, rutes guiades de descoberta de flora, tallers de cuina natural amb plantes silvestres, tallers de cosmètica o xerrades de tot tipus relacionades amb les herbes.

També destacar que el Remeiart, com cada any, compta amb una àmplia oferta dedicada a la canalla amb un espai de 800 metres quadrats amb jocs sobre natura i herbes i una variada oferta d’activitats de tallers infantils durant tota la jornada per a realitzar manualitats amb herbes, escoltar contes i històries tradicionals o elaborar ambientadors naturals o preparats amb herbes.

Amb motiu de la celebració del Remeiart, l’accés al Castell de Penyafort s’haurà de fer a peu, però s’habilitarà un trenet gratuït per transportar els visitants cap al Castell amb sortida des de davant l’aparcament de la fàbrica d’Ondunova, situada al peu del Castell. Com cada any, també s’habilitarà un autocar que sortirà des de la plaça de l’església dels Monjos i anirà fins al peu del castell, durant tota la jornada. El Bus tindrà parades a l’eix cívic, per recollir els visitants  que vinguin amb tren de rodalies i al carrer de la Via Augusta de la Ràpita.

El Remeiart s’ha convertit ja en aquestes sis edicions en un referent de les fires sobre herbes remeieres que es fan a Catalunya i compta amb un reconeixement molt important entre les persones que es dediquen a aquestes temàtiques. No en va, entre els visitants i els paradistes, hi ha persones d’arreu dels països catalans o Andorra.

Totes les activitats de la Fira Remeiart estan adherides al programa ‘Benvinguts a Pagès’, que impulsen la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia amb la col·laboració de les Diputacions.

Herbes Campus

El dia abans de la celebració de la Fira, el 18 de juny, es farà la segona edició de l’Herbes Campus, una aposta de formació inclosa en la programació dels Campus d’estiu avalats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que ofereix una àmplia oferta de tallers i activitats relacionades amb les herbes remeieres.

L’Herbes Campus inclourà enguany xerrades sobre Etnobotànica, propietats, cultiu i formes de preparació de plantes nutritives i poc conegudes, elaboracions de sabó líquid o tallers d’elaboració de vermuts o d’herbes de Sant Joan, entre altres.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No