DRETS LABORALS

Ros avança una “ofensiva sindical” aquesta tardor per apujar els sous i recuperar condicions laborals

El secretari general de la UGT de Catalunya defensa incrementar el salari mínim fins els 1.000 euros

El secretari general d'UGT, Camil Ros, sota un cartell del sindicat. ACN

El secretari general d'UGT, Camil Ros, sota un cartell del sindicat. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha avançat que el sindicat prepara una “ofensiva” per recuperar drets i salaris en aquest nou curs polític. En una entrevista a l’ACN, Ros ha advertit que les empreses i els seus comptes de resultats “estan millor” ara que durant els darrers anys de crisi econòmica, però que això no s’està reflectint en els sous dels treballadors. Igualment, el líder sindical ha apuntat que l’organització denunciarà casos “d’explotació” laboral com els que s’amaguen darrera fenòmens com els falsos autònoms o les empreses multiserveis. A nivell general, el secretari general de la UGT de Catalunya ha afirmat que el sindicat treballarà per aconseguir que es derogui la reforma laboral, que ha considerat que és la principal responsable que “la crisi estigui sent encara més dura per als treballadors”.

Igualment, Ros ha apuntat que la UGT vetllarà pel manteniment del sistema públic de pensions, després que el model actual s’hagi “posat en qüestió” per la gestió del govern del PP, que “ha posat la mà a la caixa” del fons de reserva. “Ens havien dit que el problema de les pensions era demogràfic, però el problema és el govern del Partit Popular, que amb més afiliats a la Seguretat Social està aconseguint que es generin menys ingressos. El risc pel sistema de pensions són els sous i les condicions de treball dels afiliats. Hi ha interessos ocults per carregar-se el sistema públic de pensions actual”, ha sentenciat Ros.

Sobre la reforma laboral, Ros ha lamentat que s’ha “legalitzat” el frau en matèria laboral i que cal combatre-la des de l’acció sindical. Així mateix, el líder de la UGT de Catalunya ha denunciat que l’actual reducció de l’atur s’ha de posar en context perquè hi ha persones que aconsegueixen un contracte per un dia o per una setmana que es comptabilitzen com a menys aturats a finals de mes, a banda que hi ha treballadors sense feina que s’han esborrat ja de les llistes dels serveis d’ocupació. “Els sindicats pensàvem que a la sortida de la crisi es generaria ocupació i que la precarietat i la temporalitat s’aniria reduint, però hi ha un abús del volum de contractes de pocs dies o dels contractes parcials que acaben representant jornades de vuit hores”, ha apuntat.

“Si la sortida de la crisi passa per salaris baixos, ens portarà a una economia poc productiva. La crisi hauria d’haver servit per veure que cal un sistema productiu de major qualitat, millors salaris i més formació. Però anem cap a l’absoluta precarietat”, ha afirmat el secretari general de la UGT de Catalunya. Ros ha lamentat que durant la crisi s’han substituït llocs de treball estables per altres més precaris o substituïts per empleats d’empreses multiserveis, que no apliquen els convenis sectorials i que paguen una mitjana de salaris aproximadament un 50% inferior a la del sector de referència, segons els estudis de la UGT.

Ros defensa incrementar el salari mínim fins als 1.000 euros

Com a eina per lluitar contra aquesta situació, a banda de la derogació de la reforma laboral, Ros també ha proposat un increment del salari mínim interprofessional. “El debat sobre l’augment del salari mínim està guanyat a nivell social, ara cal que la política ho faci realitat”, ha assenyalat Ros, que ho considera “un element clau” per la recuperació econòmica. El secretari general de la UGT de Catalunya ha afegit que si hi hagués hagut un salari mínim de 1.000 euros durant els darrers anys, l’impacte de la crisi hauria estat molt menor i ha recordat que els països que han patit menys la crisi són més industrials, tenen un sector públic potent i un salari mínim més alt.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local