Slow Food

El Mercat de la Terra de Sitges s'integra a la xarxa internacional de Mercats de la Terra Slow Food

El Mercat de la Terra de Sitges serà el primer de l’estat espanyol que s’integra en aquest moviment internacional

Mercat de la Terra de Sitges. Ajuntament de Sitges

Mercat de la Terra de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Mercat de la Terra de Sitges, que s’organitza cada primer dissabte de mes a la plaça de l’Ajuntament de 10 del matí a 2 del migdia, ha entrat a formar part oficialment de la xarxa internacional de Mercats de la Terra de Slow Food, aconseguint d’aquesta manera ser el primer de l'estat espanyol.

La regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, Aurora Carbonell, felicita a “totes les persones que han fet possible obtenir aquesta distinció que ens ajudarà també a reforçar la nostra marca Sitges com a destinació de turisme responsable que, entre altres, aposta per la qualitat de la gastronomia”. El nomenament del Mercat de la Terra a la xarxa internacional segueix també amb la línia de turisme responsable que es fomenta des de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament i que ha permès obtenir recentment el certificat Biosphere Destination.

El responsable del moviment Slow Food al Garraf, Valentí Mongay, es mostra satisfet amb aquesta distinció i destaca que “el reconeixement posa el Mercat de la Terra al nivell que es mereix i és el resultat de molt de treball i esforç que des de fa anys estem duent a terme”. Mongay explica també que “el fet que el Mercat de la Terra de Sitges hagi obtingut la certificació internacional aporta una garantia més per al consumidor”.

Els Mercats de la Terra són mercats que ofereixen productes que locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals en el respecte del medi ambient i del treball i amb un preu correcte per qui els compra i per qui els ven. L’objectiu principal que persegueixen és el d’escurçar distàncies entre la terra i la taula i per això en aquests mercats els productors presenten i venen directament els seus productes afavorint així la col·laboració entre coproductors. A més, els Mercats de la Terra pretenen promoure l’alimentació i la gastronomia com a fets indissociables de la identitat i la cultura del lloc. També recolzen l’economia local i de petita escala i contribueixen a una bona educació alimentària basada en productes naturals i de qualitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local