Activitat turística

El turisme rural a l'Alt Penedès creix un 30%, segons dades de la Diputació

L'any 2015 es van superar els 2.700 turistes que pernocten en establiments de turisme rural de la comarca

Segons dades de l'Informe sobre "Activitat turística de la Destinació Barcelona 2015", elaborat per Turisme de la Diputació de Barcelona, els turistes que pernocten en establiments de turisme rural de l'Alt Penedès han augmentat, al 2015, un 28,4% (+2.723 turistes). Les pernoctacions, per la seva banda, augmenten un 34,9%, més de 10.000 nits, i la diferencia entre aquest percentatge i el de turistes és especialment rellevant ja que suposa un increment de l'estada.

Els indicadors oficials d'evolució turística d'aquesta comarca presenten aquest 2015 una oferta molt similar a la del 2014. Així, el nombre de places hoteleres s'ha reduït un discret -0,4%; els establiments de turisme rural presenten un increment del 3% i l'oferta de càmpings es manté inexistent.

L'ocupació també registra dades positives i mostra un augment de 4,3 punts percentuals (pp) en el grau d'ocupació de turisme rural. Pel que fa a la demanda rebuda a l'Alt Penedes, tot i només tenir dades del nombre de turistes i pernoctacions als establiments de turisme rural, ambdós indicadors presenten dades molt positives.

El perfil del turista que visita l'Alt Penedes és el d'una persona, principalment de sexe masculí (65,0%), que es troba entre els 35 i els 54 anys. El lloc de residencia del turista es distribueix entre catalans i europeus amb un 36% cadascun, un 24,2% són espanyols i el 3,8 restant, de la resta del món. Així, del 36% dels catalans destaca un 13,3% de la regió metropolitana.

La despesa per persona (68,1 €) i per persona i nit (27,7€) se situa per sota de la mitjana de l'entorn de Barcelona. Els turistes que visiten l'Alt Penedès s'allotgen majorment a hotels, hotels apartament o pensions (64,1 %) tot i que un important 32,2% ho fa als establiments de turisme rural.

Dos de cada tres turistes diuen que és la primera vegada que visiten l'Alt Penedès i un de cada quatre és un turista «habitual» ja que aquesta és com a mínim la seva quarta visita.

Dades comarques barcelonines

En global, les comarques de Barcelona (menys Barcelonès) van rebre durant el 2015 un total de 4.035.109 viatgers, dels quals el 81,6% es van allotjar en establiments hotelers, el 15,9 % ho va fer en càmpings i només el 2,5% en establiments de turisme rural. Pel que a les pernoctacions, aquestes comarques han registrat un volum de 12.626.168 nits (amb un increment del 4% respecte 2014), 77% de les quals es van realitzar en establiments hotelers, 21% en càmpings i el 2 % restant, en establiments de turisme rural.

L'Informe anual de l'activitat turística a la Destinació Barcelona 2016 és el principal recull anual dels indicadors de turisme a la demarcació. La principal novetat d'aquesta edició és la incorporació de Barcelona ciutat i el Barcelonès que permet, per primera vegada, realitzar una anàlisi de la conjuntura turística integral. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!