Ocupació

En marxa una nova edició del projecte Vilafranca Inclusió d'inserció laboral de persones amb risc d’exclusió

Les 20 persones seleccionades seran contractades per un any fent tasques de construcció i jardineria

S’inicia la 3a edició del projecte Vilafranca Inclusió per afavorir la inserció laboral i social de persones amb risc d’exclusió. Ajuntament de Vilafr

S’inicia la 3a edició del projecte Vilafranca Inclusió per afavorir la inserció laboral i social de persones amb risc d’exclusió. Ajuntament de Vilafr

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, en col.laboració amb la cooperativa social Entrem-hi i Caritas Diocesana, tira endavant la 3a edició del programa Vilafranca Inclusió per donar feina i formació a 20 persones en atur i amb un alt risc d’exclusió social. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, ha explicat que en les anteriors edicions hi van participar un total de 50 usuaris, assolint una alta inserció laboral del 50%. En aquesta edició hi participaran 20 persones que han estat seleccionades entre un total de 90 entrevistes. “El perfil és d’un usuari dels Serveis Socials i s’ha valorat sobretot el compromís personal i familiar de formar-se i d’inserir-se laboralment i social”, afirmava Zaballa. 14 d’aquestes persones seran contractades durant 1 any per fer treballs de rehabilitació d’habitatges amb finalitat social i 6 per fer treballs de jardineria per millorar l’entorn de la Vila. Vilafranca Inclusió persegueix dos objectius: capacitar professionalment els usuaris i empoderar-los personalment millorant la seva autoestima. Els participants rebran formació mentre treballen. “Des de l’Ajuntament volem que aquestes persones deixin de ser usuaris dels Serveis Socials i siguin proactius en la recerca de feina amb plenes capacitats”, afirmava el tinent d’alcalde.

Per la seva banda el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, ha dit que Vilafranca Inclusió recull “una tradició de 25 anys de polítiques actives d’ocupació en aquest ajuntament, amb el valor afegit que dues entitats del 3r sector ens ajuden a fer l’acompanyament d’aquests usuaris”. Montfort explicava que la contractació d’un any, que dóna dret a la prestació d’atur, permet generar uns ingressos econòmics per a la unitat familiar i la formació que s’ofereix facilita la inserció laboral. “Vilafranca Inclusió ha estat un programa pioner a Catalunya i, malauradament encara, amb molt de futur”, reblava el regidor.

Tant Joan Torrents, en nom de Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, com Raimon Rovira, en nom de la cooperativa Entrem-hi, han destacat que donar una feina, encara que només sigui per un any, té unes conseqüències positives tant en l’autoestima com en l’autonomia personal i familiar dels usuaris i han corroborat que Vilafranca Inclusió és un model d’èxit que s’ha d’exportar i amb el qual hi ha moltes entitats que s’hi han mostrat interessades.

Per cloure, l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha recordat que hi ha perfils de molt difícil inserció laboral i social. “La gent no està contenta de rebre un subsidi. La gent el que vol és treballar i guanyar-se la vida. Vilafranca Inclusió permet que aquestes persones estiguin acompanyades durant un any i que el seu treball reverteixi alhora en millores a la ciutat com l’habitatge social o l’entorn urbà”, deia Regull. Per l’Alcalde, les dades d’atur estan millor que fa un any. “Tenim entre 500 i 600 persones més que treballen respecte a l’any passat i hi ha diversos negocis que obriran properament. Hem de preparar les persones per inserir-se laboralment quan arribi la reactivació econòmica que ja s’està detectant”, assegurava l’Alcalde.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!