Dia de la Cambra

Tres empreses de l’Alt Penedès reben el guardó de la Cambra com a reconeixement a la seva trajectòria

El marc ha estat el tradicional Dia de la Cambra, que enguany ja arriba a la seva vintena edició

Redacció Vilafranca del Penedès 23-10-2016 9:52 Lectures 2574
Tres empreses de l’Alt Penedès reben el guardó de la Cambra com a reconeixement a la seva trajectòria. Cambra de Comerç

Tres empreses de l’Alt Penedès reben el guardó de la Cambra com a reconeixement a la seva trajectòria. Cambra de Comerç

La Casa Llotja de Mar s’ha tornat a vestir de gala per homenatjar les empreses que aquest any fan un aniversari emblemàtic (50, 75, 100, 125, 150, 175 i 375 anys). El marc ha estat el tradicional Dia de la Cambra, que enguany ja arriba a la seva vintena edició i que ha atorgat el guardó commemoratiu a un total de 113 empreses de la demarcació de Barcelona en reconeixement al seu esforç i consolidació en el temps.

En aquesta ocasió hi destaquen com a empreses amb més trajectòria: l’empresa Sagalés (375); l’Hotel Sant Agustí i Cal Perico- Merceria Vidal, totes dues amb 175 anys; Rovira Hermanos i l’Hotel Suizo de 150 anys i amb 125, la Cistelleria Casa Canals i la Llar Bressol del nen Jesús. A l’Alt Penedès s’ha guardonat Caves Ferret (Guardiola de Font-Rubí) pels seus 75 anys i Cavas Lavernoya (Sant Sadurní d’Anoia) i l’Escola Montagut (Vilafranca del Penedès) pels seus 50 anys.

El president de la Cambra, Miquel Valls, ha destacat que “el teixit empresarial català està basat en la tradició, però també en la innovació i les ganes de millorar, peces clau en les empreses que avui guardonem”. Valls ha parlat del pes de les empreses familiars en l’economia catalana, tant pel que fa al volum de negoci com en la generació de llocs de treball.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha remarcat la bona evolució de l’economia catalana en els darrers trimestres i ha apuntat a les empreses com les principals responsables, “són mèrit vostre les dades econòmiques que ens acompanyen els últims anys”, els ha dit.

El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha repassat l’origen de les cambres de comerç i les ha situat com a actors principals i necessaris per al desenvolupament econòmic i social del país. L’acte ha comptat amb la intervenció del president de Saba Aparcamientos, Salvador Alemany, que celebra el 50è aniversari i el director general de l’Empresa Sagalés, Ramon Sagalés, que celebra el 375è aniversari.

Tots dos han coincidit en destacar la capacitat de les empreses catalanes per adaptar-se als nous temps i a les diferents realitats econòmiques que els va tocant viure.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No