La més veterana

Forbes reconeix Codorniu com l’empresa més antiga de l’Estat

Per l’empresa, hi han passat 18 generacions familiars

ACN Sant Sadurní d'Anoia 06-01-2017 10:26 Lectures 3057
La primera premsa hidràulica de Can Codorníu, que segueix avui intacta al seu celler, en una imatge d'arxiu. ACN

La primera premsa hidràulica de Can Codorníu, que segueix avui intacta al seu celler, en una imatge d'arxiu. ACN

La revista Forbes ha reconegut Codorniu com l’empresa més antiga de l’Estat, amb 460 anys d’experiència en l’elaboració de vins i caves. Segons recorda la capçalera, Jaume Codorniu va decidir dedicar-se a la producció de vins el 1551 i un segle després la família Raventós es feia càrrec de la masia que “durant més de 460 anys ha sigut el cor d’una bodega referent en el món del cava”. Forbes també destaca que el negoci de vins s’ha “anat consolidant amb l’adquisició de noves bodegues” a nivell espanyol i internacional i que actualment disposa d’una “excel·lent salut financera”. Codorniu és també una de les empreses familiars més antigues del món, concretament 17, amb 18 generacions.

Les primeres referències documentades de l’existència de Codorniu es remunten al segle XVI quan Jaume Codorniu, propietari de les vinyes, es va començar a dedicar a l’elaboració de vins al segle XVI. En aquell mateix segle, l’hereva de la masia Can Codorniu va contraure matrimoni amb el viticultor Miquel Raventós i els dos cognoms van quedar per sempre lligats a la companyia.

Actualment, el grup Codorniu Raventós disposa de vuit bodegues situades a Catalunya i l’Estat (Bodegas Bilbaínas, Legaris, Scala Dei, Raimat, Bach, Nuviana, Abadia de Poblet i Codorniu) i a l’estranger, concretament a Napa Velley (California) i a Mendoza (Argentina).

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No