La Turuta

L'Ajuntament de Vilanova aprova el cobrament parcial d'algunes taxes en moneda social

És possible pagar amb turutes taxes relatives als animals domèstics, el mercat de 2a mà i els horts municipals

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-01-2017 19:55 Lectures 1410

L'Ajuntament de VNG ha aprovat en les Ordenances Fiscals per aquest any 2017 que algunes taxes municipals es puguin pagar parcialment amb la moneda social "turuta". A partir del treball conjunt amb l'Associació ECOL3VNG el municipi ha anat incorporant la possibilitat d'interactuar en moneda social en algunes de les seves activitats.

D'acord amb les ordenances aprovades es pot pagar amb moneda social un 25% del registre i cens dels animals, del registre i cens d'animals adoptats, la gestió i tramitació de la llicència de gossos potencialment perillosos i el rescat i custòdia temporal dels animals de companyia, entre d'altres. El llistat també inclou el pagament de l'ús de les taules dels Mercats de Segona Mà i d'Intercanvi, l'ús de les carpes de la Festa de l'Animal i les taxes per a la utilització privativa dels Horts Municipals.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament es promou i realitzen activitats, d'acord amb el conveni signat amb Ecol3VNG, que fomenten la utilització d'aquesta moneda social o unitat d'intercanvi. Les turutes recaptades a través d'aquesta possibilitat de pagament s'utilitzen per a la contractació de béns i serveis que formen part de l'Associació ECOL3VNG i que accepten el pagament en moneda social.

El mes de desembre representants municipals van presentar aquesta proposta a la comissió de seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona i alguns ajuntaments participants es van interessar per aquesta iniciativa.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No