Inserció laboral

L’EINA gestiona 1,5 milions d’euros mitjançant subvencions per a formació i contractació

Durant el 2017 s’atendran 400 beneficiaris amb possibilitat de contracte subvencionat i 50 amb contractació directa

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez. Ajuntament del Vendrell

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez. Ajuntament del Vendrell

Aquest any 2017, l’EINA gestionarà 1,5 milions d’euros en el conjunt de programes subvencionats de Fons Europeus a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, que suposen entre el 75 i el 80 per cent del pressupost.

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha explicat que “tot i la tendència favorable de 400 persones aturades menys respecte l’any passat, encara hi ha un percentatge d’atur molt elevat”. Per això, “des dels programes d’ocupació s’han incrementat els de subvenció a la contractació per facilitar la inserció laboral”.

En aquest sentit, en l’any en curs, unes 400 persones es beneficiaran de programes de formació ocupacional amb possibilitat de contracte subvencionat i una cinquantena ho faran amb contractació directa a través de plans d’ocupació.

Alguns dels programes nous que ha volgut destacar Kenneth Martínez són els ofereixen una experiència laboral, com a tècnics en diferents àrees de l’Ajuntament, a joves amb bona formació acadèmica, i els que ajuden a famílies amb situacions econòmiques complicades i que tenen més dificultat per trobar feina. Per a aquest darrer grup, hi ha el programa adreçat a més grans de 45 anys i el 30 plus (per a persones aturades entre 30 i 45 anys). En els dos casos, al component edat se li afegeix una baixa formació acadèmica.

A tot això, també se li han de sumar totes aquelles accions adreçades a donar suport als emprenedors, com a generadors d’ocupació tant per si mateixos com per la contractació d’altres persones per tirar endavant la seva iniciativa empresarial.

En total, a través de l’EINA, unes 740 persones es beneficiaran de programes de formació, alguns relacionats amb contractacions directes o subvencionades, i d’accions de suport a l’emprenedoria amb l’objectiu final de reduir l’atur tan elevat que pateix el Vendrell i la comarca del Baix Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!