Moda

Ester Ferrando presenta a la 080 Barcelona Fashion la nova col·lecció

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 01-02-2017 22:08 Lectures 3410
Ester Ferrando avui durant el showroom de la 080 Barcelona Fashion. Eix

Ester Ferrando avui durant el showroom de la 080 Barcelona Fashion. Eix

Ester Ferrando és una creadora de punts. La seva especialitat en el punt, conjugant disseny i tècniques, ha aconseguit encisar al públic i agents en diferents escenaris. Aquest dimecres 1 de febrer ha presentat les noves col·leccions per a Dona i per a Home a la 080 Barcelona Fashion, un aparador internacional que va més enllà de la moda i que situa el disseny i les produccions catalanes al més alt nivell.

Els intercanvis comercials, les valoracions, les trobades entre professionals del sector i agents per a l’exportació són alguns dels aspectes que configuren la 080 com una oportunitat que va més enllà de l’aparador.

Per Ester Ferrando no és la primera vegada. Des de que va crear el seu propi estudi i la seva pròpia marca, Ester Ferrando Knitwear, ha estat present en diferents showrooms tant a nivell nacional com internacional. Precisament des de París, al 2014, va ser quan va començar a exportar els seus dissenys.

Especialitzada en el punt, ha incorporat sempre els fruits de la seva investigació, desenvolupant tècniques noves. És un treball artesanal, amb punts que no són convencionals i acabats manuals com ara cosits, brodats o aplicacions particularment creats per a cada peça. El seu sistema de treball, “és com una modisteria antiga, sobre el maniquí, però aplicada al punt”, explica Ferrando de forma apassionada.

La nova col·lecció, inspirada en les robes de samurais per a homes i “d’una geisha guerrera” en el cas de la col·lecció per a dones, introdueix volums, textures i elements que permeten lluir robes diferents, més enllà dels clàssics dissenys de punt. De fet, Ferrando, que es va diplomar amb honors a la Winchester Scohol of Arts d’Anglaterra, on va fer els seus primers treballs, ha dedicat la seva carrera durant més d’una dècada a la investigació, la formació i posteriorment també al disseny per a diferents marques catalanes, com ara Josep Font, entre d’altres.

L’any 2012 va fer un pas endavant, obrint el seu propi estudi a Vilanova i la Geltrú, la seva ciutat. Allí on des de petita havia après a cosir i teixir de la mà de la seva àvia i de la seva mare, abans de fer els estudis a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona.

Ara, durant els dies 1 i 2 de febrer, presenta la seva tercera col·lecció, amb totes les particularitats dels seus dissenys, és a dir, en una especial combinació de disseny, matèria primera de qualitat i de quilòmetre cero. Una aposta per la moda de producció catalana que s’obre camí, novament, en el panorama internacional.

“El punt és el gran desconegut” apunta Ferrando, mentre explica les característiques del seu treball. Un treball artesanal i innovador al mateix temps, en el que cada filatura és una part essencial del conjunt i el més atractiu és que resulten unes peces especialment idònies per a tot tipus de persona. No hi ha models, hi ha estils, personalitats, talles des de la 36 fins a la 46, i una passió que converteix cada singular treball, en una original peça de vestir.

Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament