Treball als Barris

El barri de l’Espirall es beneficiarà per setè any d’un pla especial de foment de l’ocupació

Treball als Barris inclou accions d’orientació, formació i ocupació

Redacció Vilafranca del Penedès 08-02-2017 16:00 Lectures 1643
El barri de l’Espirall es beneficiarà per setè any d’un pla especial de foment de l’ocupació. Ajuntament de Vilafranca

El barri de l’Espirall es beneficiarà per setè any d’un pla especial de foment de l’ocupació. Ajuntament de Vilafranca

El passat 30 de desembre, el Servei d’Ocupació i Formació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, va posar en marxa un nou pla especial de foment de l’ocupació al barri de l’Espirall per setè any consecutiu. El projecte Treball als Barris està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del propi Ajuntament de Vilafranca.

Treball als Barris inclou accions d’orientació, formació i ocupació en el marc dels següents programes: Dispositiu d’inserció laboral i de formació, Casa d’Oficis la Mainada, curs de certificat de professionalitat d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, suport al centre obert de La Finestra, Suport als centres sociosanitaris, Agents cívics, Manteniment de l’entorn natural del barri de l’Espirall, suport administratiu al Projecte Treball als Barris, Espirall capital humà i Espirall, fem barri.

El Dispositiu d’inserció laboral i de formació ofereix itineraris individuals formatius i ocupacionals o bé participar en accions de formació en grup de tècniques de cerca de feina, segons les necessitats de cada usuari. En tots dos casos, el participant tindrà la possibilitat de fer pràctiques a empresa i/o participar en accions puntuals de formació professionalitzadora que millorin el seu accés al mercat de treball. Durant l’any, 50 persones participaran al Dispositiu.

El curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials permetrà l’obtenció del certificat de professionalitat  en aquesta especialitat a 11 participants. Posteriorment, el 75% d’aquests participants seran contractats per l’Ajuntament per donar suport a centres sociosanitaris de Vilafranca.

La Casa d’Oficis La Mainada acull 10 joves, menors de 25 anys i amb el Graduat en ESO, que es formen i treballen en l’especialitat auxiliar d’educació especial, auxiliar de llar d’infants, dinamitzador/a d’activitats de lleure infantil i juvenil i monitor/a de menjador. Durant la primera fase de sis mesos, els alumnes rebran una beca i durant el segon semestre seran contractats per l’Ajuntament de Vilafranca. Aquests joves treballaran fent suport a les escoles públiques del municipi, principalment del barri de l’Espirall i a les llars d’infants municipals.

Els Plans d’ocupació permetran la contractació de 16 treballadors/es en atur del barri de l’Espirall assignats a projectes amb finalitat social: Suport als centre obert de La Finestra, Suport als centres sociosanitaris de Vilafranca, Agents cívics, Manteniment de l’entorn natural del barri de l’Espirall i suport administratiu al Projecte Treball als Barris.

Espirall, capital humà, se centrarà en la intermediació laboral organitzant cicles de networking per posar en contacte empreses amb professionals en cerca de feina i tallers d’iniciació a les xarxes socials.

Per últim, el projecte de Espirall, Fem Barri continuarà amb la gestió i promoció del Banc de Temps de Vilafranca del Penedès, xarxa d’intercanvi de coneixements, habilitats, serveis puntuals i relacions. També es duran a terme accions de participació ciutadana i activitats de foment del català com a eina d’inclusió social.  

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No