'Comisión de Atracción de Forasteros'

Foment de Sitges celebra el seu centenari

L’acte celebrat al Palau Maricel va retre homenatge a persones i entitats que han ajudat a fer possible aquesta entitat que ha tingut com a objectiu promocionar les activitats a Sitges

Redacció Sitges 10-02-2017 21:16 Lectures 2438
Foment de Sitges celebra el seu centenari. Ajuntament de Sitges

Foment de Sitges celebra el seu centenari. Ajuntament de Sitges

L’1 de maig de 1916 va nèixer la ‘Comisión de Atracción de Forasteros’ que anys després es va constituir com a ‘Sociedad de Atracción de Forasteros’, una entitat que durant molts anys ha viscut com a Foment de Turisme orientada a celebrar esdeveniments i celebracions locals per atraure el turisme.

Amb motiu del seu centenari, l’entitat ha celebrat aquest dijous al Palau Maricel un acte per homenatjar a persones i entitats que han participat en la trajectòria de l’entitat a través del Ral·li de Cotxes Antics, el Corpus, la Verema o el pubillatge.

Durant l’acte, l’alcalde Miquel Forns va fer un recordatori cap a “Lluís Font i la seva junta, per la seva visió pionera de pensar en crear una entitat amb la societat de Sitges per promocionar esdeveniments. Un fet que actualment forma part del nostre adn, i que ens ha ajudat a posicionar-nos com a destinació turística de qualitat”. “Aquelles persones pioneres ja  ho van veure  molt abans que nosaltres” va dir Forns.

La presidenta de Foment de Sitges, Maria Marín, va dir que “a Foment de Sitges hi han fets importants, com el voluntariat i les persones agosarades que van impulsar activitats de rellevància com la taula més llarga del món, i que han potenciat tradicions per fer-les més vives que mai, com la incorporació de la figura de l’hereu en el pubillatge”.

Per la seva part, el director general de Cultura Popular, Lluís Puig, va remarcar que “la tradició es agafar l’herència del passat, donar-li sentit en l’actualitat i encaminar-la al futur”.

Durant l’acte, carregat d’emotivitat, es van projectar diferents audiovisuals recordant la història de Foment de Sitges al llarg dels cent anys, i es van entregar diplomes a persones i entitats que han participat en les diferents activitats. L’acte va reunir als expresidents Miquel Matas, Toni Marin i Joan Carbonell.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Cava de primera

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!

Jordi Cuyàs i Soler

El premi del llibre ha tingut l'oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el secto

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No